Türkiye’deki şiddet olaylarının ürkütücü seviyelere ulaştığını ifade eden vatandaşlar, buna bir an evvel önlem alınması gerektiğine işaret ederek İstanbul Sözleşmesinin de kabul edilmesi gerektiğini savundular.

Vatandaşlar bu konu hakkındaki düşüncelerini şu şekilde dile getirdiler; “Ülkemizde kadına şiddet olayları gitgide artıyor ve bu çok üzücü. Yolda yürürken bile kendimizi güvende hissetmiyoruz. Artık normalleşmeye başladı her gün kadına şiddet olayları yaşandığı için. Artık özgürce sokaklarda dolaşmak istiyoruz. Yetkililer lütfen bir şeyler yapsın.

-Ülkemizde kadına olan şiddetin bu denli artması çok üzücü gerçekten, kesinlikle bu konuyla alakalı bir şeylerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bizde bir kadın olarak çok üzülüyoruz. Gerçekten Türkiye’de kadına yönelik şiddet için bir şey yapılmadığını düşünüyoruz. Mutlaka bu konunun önüne geçilmeli.”

-Şiddetin duracağını sanmıyorum çünkü insanlar bilinçli değil. Değer yargılarımız değişti, eskiden herkes birbirine daha saygılı ve anlayışlıydı. Hayat şartları da zorlaştı. Ama ne olursa olsun şiddeti kabul etmiyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız.”

-Hükümet bu duruma bir çare bulmalı, yazık o kadınlara. Bu hepimizin başına gelebilir mutlaka bir çare bulunmalı.

-Hukuk, adalet bir sisteme oturmalı, bunun için de İstanbul Sözleşmesini kabul etmek, bu konuyu tekrar gündeme getirmek lazım. Bugün sabah izlediğimiz haberde, kadına şiddet uygulamış kişinin 20 ayrı sabıkası var ama dışarıda gezdiğini öğrendik. Bunu görmemek sonra neden oldu demek saçma olur. Bir kuduz köpeği aşıladıktan sonra sokağa salmak lazım, aşılamadan sokağa bırakmamalısınız.

-Kadın olmazsa insan olmaz. İnsan olmak için de önce kadını korumak gerekiyor. Yakında kadınlarımızı markete gönderemeyecek duruma geleceğiz. İnşallah bunları gündeme getirirse halk her şey iyiye gider.

-Kadınlara gereken değer verilmiyor, şiddet uygulayanlar da Allahlarından bulsunlar.

-Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Kadına yönelik şiddete bu bir güç savaşı değil. İnsanların birbirine hiçbir canlıya şiddet uygulaması kabul edilemez.

-Ne yazık ki bizim ülkemizde en önde gelen şey ama yapılmamalı.”

 

Antalya'da trafik kazasında çıkan yangında can verdi Antalya'da trafik kazasında çıkan yangında can verdi

 

Editör: TE Bilisim