Hatay’ın İskenderun ve Arsuz ilçelerinin sahillerinde deniz salyası olduğu yönünde gelen ihbar üzerine İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan ile Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

 

İskenderun Teknik Üniversitesi ile Sahil Güvenlikten oluşturulan ekibin ihbar yapılan bölgedeki incelemeleriyle ilgili açıklama yapan İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan inceleme sonucu, ilk bulgulara göre müsilaj (Deniz salyası) olarak tanımlanan yapıların olmadığının tespit edildiğini kaydetti.

 

Dekan Prof. Dr. Turan köpüksü sıvının görüldüğü noktalarda gerekli örneklemeler yapıldığını belirterek “Analiz sonuçlara göre kesin tanı, önümüzdeki günlerde ilgili makam ve kuruluşlar ile paylaşılacaktır. İnceleme alanı olarak İskenderun merkezden Arsuz Konacık Limanı'na kadar tüm kıyı şeridi boyunca tarama yapılmıştır" dedi.

 

İSKENDERUN KÖRFEZİ KÜRESEL İKLİM

DEĞİŞİKLİĞİNDEN ETKİLENDİ…

Dekan Prof. Dr. Turan ayrıca son yıllarda küresel iklim değişikliğinden Akdeniz’de Antalya ve Mersin’e göre İskenderun Körfezinin daha çok etkilendiğine değinerek “Örneğin şu an deniz suyu sıcaklığı İskenderun körfezinde 27 derece ama Antalya ve Mersin körfezinde 24-25 derece. Küresel iklim değişikliği İskenderun Körfezinde aşırı hissedilmektedir. Geçen seneye göre, yağış miktarı ise 89 oranında daha azalmıştır”  diye konuştu.  

Editör: TE Bilisim