Beş Temmuz stadında oynanan karşılaşmayı yaklaşık 8 bin taraftar izledi. Kaymakam İskender Yönden, Milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, HBB Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İSTE Rektörü Prof Dr. Tolga Depçi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da tribünlerde yerini aldı. Turuncu-mavililer golü erken buldu.

 

5. Dakikada, ceza alanı dışından, kaleyi gören bir noktadan serbest vuruşu kullanan kaptan İrfan Başaran’ın attığı nefis bir golle tribünleri havaya kaldırdı.

 

Bu anlarda maçı büyük bir heyecanla izleyen Cumhuriyet Halk Partisi Hatay milletvekili Suzan Şahin ile Kaymakam İskender Yönden’in gol sevinci objektiflere güzel bir görüntü verdi.    

 

İki takım da rakip kalelerde ataklar geliştirdi, tehlikeli anlar yaşattı, ancak bitirici vuruş yapılamayınca, pozisyonlar gol olarak değerlendirilemedi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarıyı, İskenderunspor 5. dakikada kaptanın serbest vuruştan kazandırdığı tek golle 1-0 önde kapattı. 

 

Maçın ikinci yarısında ikinci gol turuncu-mavili ekipten 84. Dakikada geldi. Orta sahadan gelen topu, ceza alanı önünde kontrol eden kaptan İrfan Başaran topu önüne kestiği Hakan, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-0

Yıldız sporculara 11 madalya 2 kupa Yıldız sporculara 11 madalya 2 kupa

 

90+5’de 52 Ordusporlu Taner’in karambolden gelen golüyle turuncu-mavili ekip şok yaşadı ve skor 2-1 oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçtan galip ayrılan İskenderunspor ile rakibi Iğdır spor finale adlarını yazdırdılar.   

Editör: TE Bilisim