Kağıt kebabının yapılışını, atalarından öğrendikleri gibi, yöreye uygun olarak, ekstra hiçbir şey eklemeden gerçek lezzetinde damak tadına sunduklarını ifade eden Hikmet Canbolat “Kasaplık bizde dede mesleği, 6 kuşaktır kasaplık yapmaktayız Emek Kasabında. Atalarımızın mesleğine devam ediyoruz, bu işe gönül verdik, doğduğumuz günden beri kasaplık yapıyoruz. Kağıt kebabının yapılışı çok basit; bir biber, bir demet maydanoz, 1 diş sarımsak yeterli. Bu malzemeleri güzelce incelttikten sonra üzerine tuz, baharat, acı toz biber ilave edip, et ile beraber karıştırıyoruz. Kağıt üzerine açıp fırına veriyoruz” dedi.

Çiçek Festivali'nde renkli görüntüler Çiçek Festivali'nde renkli görüntüler

 

İsteğe bağlı olarak farklı gramajlar da yapabildiklerini de belirten Canbolat “150 gramdan başlayıp, 200-250-350 grama kadar yapıyoruz. Fiyatlar 25 TL'den başlıyor 50 liraya kadar gidiyor, ekmeği, domatesi, biberi yanında olmak kaydıyla. Talepler iyi İskenderun'da, işimizden bir şikâyetimiz yok. Kağıt kebabı ve tepsi kebabını seviyor halkımız. Ayriyeten lahmacun ve yöremize özgü kaytaz böreği de, aslına uygun olarak yapıyoruz, hiç değiştirmeden. Kaytaz böreğine soğan koyarız, kağıt kebabına sadece sarımsak koyarız, ilave malzeme kullanmıyoruz, tamamen Hatay usulü. Koyun ve dana eti karışımından çok güzel oluyor kağıt kebabı” diye konuştu.

 

Koyun kaburgası ve dana kaburgasından tamamen lezzetli ve harika bir kağıt kebabı çıktığını sözlerine ekleyen Canbolat “Lahmacunda mesela yine kaburgadan güzel olur, Belen tava buttan veya koldan güzel olur. Yani her yemeğin farklı eti var. Her etten kağıt kebabı yapamayız. Bunu kasabın iyi bilmesi, müşterisine ona göre et vermesi lazım. Bu da tecrübeye dayanıyor. Her ne kadar koyun-dana karışımı daha güzel olur desek de müşterinin talepleri de önemli. Kimi müşterimizi dana eti yemiyor, kimi müşterimiz koyun eti yemiyor. Bizde hazır hiçbir şey yok, müşterimizin isteğine göre hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim