Mikser aracı taşıdığı harcı yol ortasına boşalttı! Mikser aracı taşıdığı harcı yol ortasına boşalttı!

9 Ocak 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek yarışma için başvurular 15 Aralık’ta alınmaya başlanacak. Başvurular, 8 Ocak 2022 tarihine kadar İskenderun Gastronomi Derneği, Manşet Turizm, İdil Kids, Victoria Pastanesi, Lokantacılar ve Pastacılar Odası, Neşeli Mutfak ve Home Cake Restoran’a yapılabilecek.

Yarışmaya ev hanımından, çalışanına, restoran işletmecilerine kadar herkesin katılmasını istediklerini kaydeden Gastronomi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Canan Gürpınar, katılım için hiçbir başvuru ücreti olmadığını belirtti.

 

Katılımcıların mezelerini kendi malzemeleri ile hazırlayıp sunacaklarını ifade eden Gürpınar “Biz İskenderun Gastronomi Derneği olarak kentimizin balık lezzetlerinin tanıtıma destek vermek amacıyla bir meze yarışması düzenliyoruz. Yarışma başvurularımız 15 Aralık’ta başlayacak ve 8 Ocak 2022 tarihine kadar başvuruları alacağız. 9 Ocak’ta da yarışmamızı Park Forbes AVM’de yapacağız” dedi.

Yarışmanın herkese açık, herkesin katılabileceğinin altını çizen Gürpınar “Katılım ücreti yok. Katılacak olanlar mezelerini kendi malzemeleri ile evde hazırlayıp getirecekler. Mezelerin yanına kullandıkları malzemelerin listesi ve yapım şekli ile ilgili not iliştirecekler. Mezelerin deniz ürünlerinin kullanıldığı, yeni tür mezeler olmasını istiyoruz. Yeni bir şey yaratsınlar istiyoruz. Ege’de bir sürü balık mezesi var, bizim burada hiç yok. Yapılan mezelerle bir menü oluşturmayı istiyoruz. Bu oluşturduğumuz menüleri balık lokantalarıyla paylaşarak, İskenderun’a yeni meze ve lezzetler katmayı hedefliyoruz. Oluşturduğumuz menülerle, tariflerini vereceğiz tamamıyla hepsini İskenderun’a mal edeceğiz. Yarışmada dereceye giren ilk üç kişiye ödül verilecek. Birinciye 1000 TL, ikinciye 750 TL ve üçüncüye 500 TL. katılan herkese katılım sertifikası vereceğiz. Bütün İskenderun halkını bekliyoruz, katılsınlar, yeni lezzetleri birlikte keşfedelim. Beraber bir fark yaratalım” diye konuştu.

 

Gürpınar, yarışmanın jüri üyeliklerini de İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, İSTE Turizm Otelcilik Okulu Öğretim Görevlisi Fikret Gökçe, Balık Şefi Murat Aydın, Forbes AVM Temsilcisi Edip Zelluh ve İskenderun Belediyesinden bir görevlinin yapacağını sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilisim