Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından 1992 yılından buyana her yıl 10 Ekim’de kutlanan ‘Dünya Ruh Sağlığı Günü’ İskenderun Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde hazırlanan etkinlikle kutlandı.  

Danışanlarının kahvaltılı etkinlikte bir araya geldiği TRSM (Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde günün önemine işaret eden Merkez Sorumlusu Dr. Mehtap Bican halkın ruh sağlığı ve hastalıkları konusunda aydınlatılmasına hizmet etmek üzere oluşturulan bu özel günde ruh sağlığının insan yaşamındaki öneminin temel alındığını söyledi.

Ayrıca, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Gününde ruh sağlığı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve bu alanda yaşanan sorunlara kamuoyunun dikkatinin de çekilmesinin amaçlandığını ifade eden Dr. Bican “İnsan, ruhsal ve bedensel varlığı ile bir bütündür. DSO (Dünya Sağlık Örgütü) de ‘sağlığı; ruhsal, bedensel ve sosyal olarak tam bir iyilik hali’ olarak tanımlamaktadır” dedi.

Ruh sağlığının, hayat kalitesinin temeli olduğunun altını çizen Dr. Bican şunları söyledi: “Ruh sağlığının korunması hem bireylerin yaşam kalitesini arttırır hem de sosyal bütünleşme ve toplumda üretkenliği sağlar. Merkezimizde hastalık ve tedaviyle ilgili bilgiler, hastalık belirtileriyle baş etme yöntemleri, kriz yönetimi gibi konularda hasta ve yakınlarının psiko-eğitim, hastalık etkisiyle sosyal hayatın içinde yer alamayan hastaların bakım planları düzenlenerek sosyal hayatta yer almalarını sağlamaya yönelik sosyal beceri eğitimi, hastalık etkisiyle öz bakım ihtiyaçlarını gidermede zorlanan ve/veya mesleki performans gösteremeyen hastalarla özbakım becerilerinin kazandırılması ve ilgi ve yeteneklerine göre belirlenecek bir alanda iş yapabilme becerisinin kazandırılması için iş uğraş terapisi, rehabilitasyon eğitimleri verilmektedir. Bütün ruh sağlığı çalışanlarının ve danışanlarımızın ‘10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ kutlu olsun…”

Editör: TE Bilisim