Yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine, milyonlarca insanın ise mülteci konumuna düşmesine neden olan Suriye’deki iç savaşın 11.Kurban Bayramı bekleniyor.

 

Ülkenin kuzeyindeki İdlib, Afrin, Azez, el Bab, Cerablus, Tel Abyad ve Rasulayn gibi bölgelerinde yaşayan milyonlarca savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi sivil, 11 yıldır olduğu gibi bu bayramda da hayırseverlerin destekleriyle kurban sevinci yaşayacak.

 

29 yıldır dünya genelinde Kurban organizasyonu gerçekleştiren İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye’deki savaş mağduru sivillere et dağıtımı yapabilmek için gerekli kurbanlık alımlarını tamamladı.

 

İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, yaptığı açıklamada, Suriye’nin çeşitli bölgelerinde kurbanlık kesimi yaparak etlerinin sığınmacı kamplarında ve merkezi yerleşimlerde yaşayan ailelere dağıtacaklarını söyledi.

 

Tahiroğlu, bayramın Suriye halkı tarafından büyük bir heyecanla beklendiğini belirterek, şöyle konuştu ‘‘Uzun yıllardır Suriye’de devam eden iç savaş, koca bir halkın belki de nesiller boyu atlatamayacağı bir travma haline geldi. Lakin her şeye rağmen insanlar hayata tutunmak istiyorlar. Bu nedenle tüm İslam alemini birleştiren Kurban bayramı Suriye halkı için yeni bir nefes oluyor’’ 

Suriye’nin farklı birçok bölgesinde kurbanlık alımlarının tamamlandığını anlatan Tahiroğlu, ‘‘Suriyeli siviller için keseceğimiz kurbanlıklarımızın alımlarını tamamladık. Bayram namazının ardından ekiplerimiz steril ortamlarda kesim işlemlerini gerçekleştirip kurban etlerini pay ettikten sonra ailelere dağıtacak. Şimdiden tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum’’ dedi.

Editör: TE Bilisim