Antakya Defne Rotary Kulübü Dönem Başkanı RTN. Nermin Tiftikçi, Rotary'nin dünya ülkeleri arasında iyi niyet ve anlayışı karşılıklı olarak geliştirerek barışa katkıda bulunan nadir sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu belirtti. Tiftikçi; "Her Rotaryen kendi işi ve mesleğini topluma hizmet fırsatı olarak yüceltilmesini benimser. Dolayısıyla iş ve meslekte yüksek etik ve ahlaki değerlerin yaygın olarak kullanılması için çalışırlar. Yönetim kurulu olarak biz de dört daldaki meslek hizmet ödüllerimizi yaptıkları başarılı çalışmalar meslektaşlarına ve topluma örnek olan, meslekte yüksek ahlaki standartların yaygınlaşmasını sağlayan İsimlere verdik” dedi.

"Meslek Teşvik Ödülü" nü 2 kişiye vermeyi uygun gördüklerini söyleyen Tiftikçi; "Ödülün birini; burslarla okuyan ve  20 den fazla öğrenciye burs veren 112 adet çalışanı olan, Mikado Spor şirketi sahibi (MSB'na üniforma , çanta üreten) iyi bir Atatürkçü olan Ahmet Ulaş'a; 2.meslek teşvik ödülünü MKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar’a verdik. Avşar Hoca 22 yıldır MKÜ'de görev yapmakta ve yöresel ürünlerimizin coğrafi işaretlenmesi gerekliliği üzerinde çalışmakta, Hatay’ın gastronomik hazinesinin değerlendirilmesi üzerinde durmaktadır.

Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler dalındaki "Meslek Başarı Ödülü""nü mobilyalarda el ile  "gomalak cila" yapan 70 yıllık cila ustası 87 yaşındaki Şükrü Mimaroğlu’na verildi.

  "Meslek Üstün Hizmet Ödülü"ne Defne Hastanesi Onkoloji Bölümünde Tıbbi Onkolog olarak görev yapan Uzm.Dr Gülcan Bulut'a verildi. Pandemi döneminde corona nedeniyle yoğun bakımda yatan hastalara da üstün bir performansla bakan Gülcan Bulut, sağlık ordumuzun kahramanlarından biridir." dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim