Hemşireliğin kutlu bir meslek olduğuna vurgu yapan Batıgöz Cerrahi Tıp Merkezi Başhemşiresi Güldenur Kayadelen “Hemşirelik, sevgi ve fedakârlık isteyen bir meslektir. Özveri, şefkat gerektiren bir meslektir. Buradan tüm hemşirelerin, ebelerin hatta vefat edenlerin de Dünya Hemşireler Haftasını kutlar, minnettarlığımı ifade ediyorum” dedi.

 

Covid-19 Pandemisiyle birlikte hemşireliğin bilinirliliğinin daha da arttığını ve net olarak görüldüğünü vurgulayan Güldenur Kayadelen “Pandemi hemşirelerin sağlığın omurgası olduğu gerçeğini hissettirdi. Bu süreçte dünyada sağlık hizmeti talebi çok arttı, hemşireliğin önemi net görüldü. Bu yüzden hemşirelik çok önemli ve kutsal olduğuna inanıyorum. Hemşire olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.

 

Hemşirelerin özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğine de dikkat çeken Güldenur Kayadelen “Mesleki zorluklar ve sıkıntılar için de özlük hakkı gibi düzenlemelerin getirilmesini istiyorum. Fiili hizmet olsun idari maaşlar olsun bunların düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dünyada pandemide hemşirelerin nasıl bir hal aldığını herkes gördü. Bundan dolayı düzenlemelerin başladığını ama hızlandırılması gerektiğini düşünüyorum. Bizim kurumda bu tüm sosyal hakların tamamının yerine getirildiği net olarak söylemeden geçemeyeceğim” şeklinde konuştu.

 

Hastane Genel Müdürü Mehmet Gassaloğlu da, hemşirelerin haftasını kutlarken, kurum olarak, sağlığın omurgası olan olmazsa olmazların başında olan hemşireleri sosyal ve ekonomik yönden refahını her zaman düşündüklerin kaydetti.

Çocuklarınızın arkadaş ilişkilerine dikkat! Çocuklarınızın arkadaş ilişkilerine dikkat!

Editör: TE Bilisim