Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a desteklerinden ötürü teşekkür eden Kursiyer kadınlar ürettiklerini satabilecekleri yerler açılmasını da talep ederken, EXPO’da kendilerine yer verilmesi halinde satış yapma imkanı bulacaklarını da dile getiriyorlar.

Kıbrıs gazisi emekli Albay vefat etti… Kıbrıs gazisi emekli Albay vefat etti…

 

Yaklaşık 21 yıldır Halk Eğitim Merkezi’nde, 3 yıldır da HATMEK’te görev yaptığını ifade eden Dikiş Öğretmeni Nuran Altun şunları paylaştı: “Dikiş öğrenmek isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Sabah 13, öğleden sonra 15 kursiyerimizle çalışıyoruz. Önce kendilerine dikiyorlar, onun mutluluğunu yaşıyorlar. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz, birilerine dokunmak bizi mutlu ediyor. Aile bütçesine katkıları da oluyor, dışarıya dikiş yaptıklarını da söylüyorlar, bu da bizi mutlu ediyor. Şu anki kursumuz 253 saatlik bir kurs, onu tamamlayınca belge almaya hak kazanıyorlar”  

 

Dikiş eğitimi kursiyerlerinden 59 yaşındaki Esma Aydınalp; “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür ediyorum öncelikle. Saadet müdürümüze ve öğretmenimiz Nuran Hanım'a çok teşekkür ediyoruz. Dikiş öğrenmek için geldim, 59 yaşındayım. Boş oturmaktansa bir şeyler öğrenmek, üretmek istedim. Yazdan beri kursa devam ediyorum, kendime elbise, eşofman, pantolon diktim, severek giyiyorum diktiklerimi. Çocuklarıma ve torunlarıma da dikiyorum” şeklinde konuştu.

 

Kursiyerlerden Eda Topalkara da Kasım ayında kursa başladığını bir düğme bile dikmeyi bilemezken geldiği noktadan çok memnun olduğunu belirterek “Burada hem kendi işlerimi halledebilecek hem de şunu da yapayım şunu da dikeyim dediğim ürünler ortaya çıkarabildiğim bir eğitim alıyorum. Bu fırsatı bize sağlayan Başkanımız Lütfü Savaş’a, Yöneticimiz Saadet hanıma ve son derece profesyonel bir eğitim veren Nuran hocamıza teşekkür ediyorum. İlk olarak kendime bir tunik diktim ve severek giyiyorum bir şey üretmiş olmanın keyfini yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Yazdan beri dikiş kursuna devam ettiğini belirten kursiyer Dilber Kayış ise, dikiş kursunun psikolojisine çok iyi geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Doktora gitmek yerine artık burada psikolojimizi düzeltiyoruz. Bir şeyler öğrenmenin, yaratmanın zevkini yaşıyoruz”  

 

Selime Başkurt da; dikiş öğrenmek için iki aydır devam ettiğini aktararak “Evde boş oturmaktansa kendimi geliştirmek istedim. Kendi kıyafetlerimi dikiyorum, hocalarımız yardımcı oluyor. Lütfü Başkanımızdan burada bir yer açmasını istiyorum yaptıklarımızı satabilmemiz için. Yaptıklarımızı kime satacağız?” dedi.

Editör: TE Bilisim