Oyunlar çocukların en doğal hakkı! Oyunlar çocukların en doğal hakkı!

Bu yıl 8. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu RESÜSİST 2022 ile ilgili açıklama yapan ATT-DER (Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği) Genel Başkanı Abdullah Baltacı “Organizasyonu Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ile Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliğiyle 17 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştiriyoruz. 8. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans Salonunda düzenlenecek” dedi.

Bugün yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sağlık çalışanları eğitiminde, mesleki gelişimlerini sürdürmede doğru stratejilerin multidisipliner bir anlayışla uygulanmasını zorunlu kıldığını belirten Baltacı “Bu amaçla çalışma hayatında iş birliği yapan paydaş kurumların bütüncül bir anlayış ve işbirliği içerisinde gerçekleştireceği bu bilimsel şölenin ülkemiz sağlık sistemine önemli katkılarda bulanacağına inanıyoruz. Alanında uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirilecek olan sempozyumda; farklı kültür ve coğrafyalardan harmanlanan bilgi ve deneyimlerinin paylaşılarak ülkemizde Acil Sağlık Sisteminin gelişimine katkıda bulunmayı, yaşadığımız sorunlara karşı da ortak aklı hakim kılmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan Baltacı, İzmir, İstanbul, Batman, Diyarbakır, Adana, Denizli ve küresel pandemi şartlarında online olarak ve rekor katılımlarla gerçekleştirdikleri Resüsitasyon Sempozyumlarının ardından; gelecek konukları, tarihi ve kültürel eserleri, uzun sahil şeridi, termal kaynakları, doğal güzellikleri, yaylaları, zengin mutfak kültürü, farklı dinlere ait mekânlara ev sahipliği yapması gibi birçok özelliğiyle medeniyetlerin muhteşem bir mozaik gibi bir araya geldiği Hatay’da buluşturmak istediklerini de sözlerine ekledi.

 

 

Editör: TE Bilisim