Pazar günü, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Çevlik itfaiyesi ile Cankurtaran TİM ekipleri tarafından Samandağ sahillerinde denize giren vatandaşlara RİP akıntısı uyarısı yapıldı. İtfaiye erleri, vatandaşlardan her durumda kendilerine ya da cankurtaran ekiplerine haber vermelerini istedi.

 

Her yıl onlarca kişi rip akıntısı sebebiyle yaşamını yitirdiği Samandağ ilçesi Çevlik Sahili’nde yaz aylarında alınan tüm önlemlere rağmen sıkça görülen boğulma olaylarının nedenlerinin başında vatandaşlar tarafından pek bilinmeyen ‘RİP akıntıları’ geldiği belirtiliyor.

 

Uludağ Enerji Hatay’lı Depremzede Çocuklarla Uludağ Enerji Hatay’lı Depremzede Çocuklarla

RİP AKINTISINDAN NASIL KURLULUNUR?

Çok iyi yüzme bilenlerin bile denizin derinliklerine çeken, saatte 70 kilometre hızla hareket eden bu sinsi ve çok güçlü akıntı olduğunu belirten Cankurtaranlar şunları aktardı: “Çok sığ olan plajlarda da görülebiliyor. Samandağ’da yazın görevli arkadaşlarımız, kıyıya gelen dalgaların, geri dönüş esnasında oluşturduğu güçlü ve tehlikeli akıntı olan RİP konusunda denize giren vatandaşları sürekli bilgilendiriyor. Rip akıntısından kurtulmak için öncelikle korku ve paniğe kapılmamak gerekiyor, sakince kıyıya dik bir şekilde değil, paralel sağa veya sola yüzerek akımdan çıkmak mümkün. Sağa veya sola 30’ar metre yol aldıktan sonra sahile dik bir şekilde yüzmelisiniz”

Hafta sonu olması nedeniyle cankurtaran ekibi Pazar günü (dün) de yine yoğun bir mesai harcadı. Samandağ Meydan ve Çevlik Mahallesinde gün içerisinde RİP akıntısına kapılarak toplam 4 kişi boğulma tehlikesi atlattı.  Akıntıya kapılanlara anında müdahale eden cankurtaran ekipleri, boğulma tehlikesi atlatan vatandaşları sağlık ekiplerine teslim etti.   

Editör: TE Bilisim