“ESNAFIMIZA YARDIMCI

OLABİLECEK ADIMLAR ATILMALI”

Esnafların şikayetleri doğrultusunda görüşlerini alan İskenderun.org ekibinin mikrofonlarına konuşan İskenderun Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu da, esnafların içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekti.

Zamlar konusunda Odalarına çok şikayetlerin bulunduğunu belirten Başkan Hidayet Şahinoğlu “Bir lokantacımız yaklaşık 20 çeşit ürün yapmakta bu ürünlerin malzemelerinin tamamıma haftada 1-2 gün zam geliyor. Bu konuda esnaflarımıza yardımcı olabilecek adımlar atılmasını istiyoruz. Zamların takip edilmesinde daha fazla çalışma yapılırsa en azından bizim esnafımızda fazla mağdur olmaz. Elektrik, su zamları, kira artırımları giderlerini çok arttırmış vaziyette, kullandıkları ürünlere yapılan zamların haricinde… Bu şekilde de esnafımızın çoğu mağdur. Yetkili makamlardan bu konularda esnafımıza yardımcı olabilecek ne gerekiyorsa yapılmasını Oda olarak esnafımız adına talep ediyoruz” diye konuştu.

 

Son 5-6 ayda yapılan zamlar nedeniyle kepenk kapatan esnafların da olduğunu vurgulayan Şahinoğlu; “Yapılan zamlara direnemeyip kapatan esnaflarımız da oldu bu süreçte. 5-6 ayın içerisinde yaklaşık 45 esnafımız kapatmıştır bu zamlardan dolayı” dedi.

Mikser aracı taşıdığı harcı yol ortasına boşalttı! Mikser aracı taşıdığı harcı yol ortasına boşalttı!

 

Editör: TE Bilisim