Dün gece saatlerinde Şehit Pamir Caddesi üzerinde bulunan çok katlı otopark içerisinde bulunan ve bölgeyi besleyen elektrik trafosu büyük bir gürültüyle patladı. Yaşanan trafo patlamasıyla bölgenin elektriği kesildi.

Sabah iş yerini açmaya gelen çarşı esnafı ise büyük bir sürprizle karşılaştı. Elektrik kesintisi yüzünden otomatik daraba çalışmadığı için esnaf işyerini açamadı. Tam kısıtlamanın son günüde birazcık para kazanmak isteyen esnaf darabalarını açamayınca bir süre mağdur oldu. 17 Mayıs tarihine kadar tam kapanmanın son günü olması nedeniyle iş yapma umudunda olan esnaf otomatik darabayı açtırmak için teknik ekip getirtmek zorunda kaldı.

Birçok iş yeri sahibi kara kara darabayı açmanın hesaplarını yaparken bazı esnaflar ise iş yerlerinin açılması için sanayiden daraba ustalarını çağırıp açılmasını sağladılar.

Bu arada Enerjisa teknik ekipleri de çok katlı otoparktaki trafonun onarımıyla ilgili çalışmalarını sürdürürken, işyerlerini açabilen esnaf, devam kesinti yüzünden elektronik araçlarını kullanabilmek için jeneratör çalıştırmak zorunda kaldı.

 

Editör: TE Bilisim