Mervan Altınorak, yıllar önce mozaik ile başladığı mesleğinde bir talep üzerine kendini hurda parçaları ile heykel sanatının içerisinde buldu. Son dört yıl içerisinde ise 50’yi aşkın heykel yaptı.

Heykel sanatına aslında ahşap üzerinde yontma çalışması ile başladığını söyleyen Altınorak, “İlk çalışmamda 2 metre boyunda el heykeli yaptım. Çokta başarılı oldum. Asıl uzmanlık alanım mozaik sanatıdır. Ama mozaikle meşgul olurken çalışmalarımı yurt dışına gönderdim. Gönderdiğim kişi benden hurdalarla bir heykel yapmamı istedi. Başarılı olduğum bu çalışma ile de kendimi hurdalarla heykel yapma sanatının içerisinde buldum. Bütün çalışmalarımı hiçbir şekilde eğitim almadan, kimselerden destek görmeden gerçekleştirdim. Tamamen kendi imkanlarımla ve araştırmalarımla yaptım.  Zaman içerisinde, at, flamingo, insan portresi, deniz kızı, gündeme bağlı olarak korona heykeli, kurt, kelebek gibi 50’inin üzerinde eser meydana getirdim” dedi.

4 YILDIR HEYKEL YAPIYOR

Geride kalan dört yıllık zaman içerisinde 35 ton hurda malzemesi kullandığını anlatan Altınorak,  eserlerdeki temel amacın çevreye duyarlılık, evsel ve çevresel atıkların bir şekilde hem sanata, hem ekonomiye kazandırılması olduğunu söyledi. 

Çalışmalarında verdiği mesajdan söz eden Altınorak, “Neticede atıklarla yaptığım eserler metal, elektronik ile evsel atıklarla çevreye duyarlılık mesajı veriyor. Çevreye duyarlılığın yanında insanların kendilerince evlerinde elde ettikleri atıkları sanata dönüştürmek fikrini de vermem bana ayrıca daha da mutlu ediyor. İnsanların azda olsa böylece sanatla meşgul olması hem kendilerine, çevreye ve hem de ülke ekonomisine ve kültürüne bir katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

BELÇİKA’DAN SİPARİŞ ALDI

Biri fil diğeri zürafa olmak üzere iki heykel üzerinde çalıştığını kaydeden Altınorak şunları söyledi;

Belçika’dan bir Türk iş insanının talebi üzerine fil ve zürafa heykeli üzerinde çalışıyorum. Henüz yapım aşamasındadır. Ayrıca yaptığım birçok eser Mardin’de bir şirkette sergilenmektedir. Ayrıca halen çevreye duyarlılık, doğayı ve yeşili koruyalım mesajı veren el heykeli yapıyorum.”

EMİNE ERDOĞAN’IN SIFIR ATIK MAVİ PROJESİNE DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi sayın Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünü yürüttüğü sıfır atık mavi sıfır atık projesini desteklediğini belirten Altınorak, elbette desteklediğin ve  katkısı olmasından da mutlu olduğunu söyledi.

 

Editör: TE Bilisim