İskenderun sanayisinin 45 yıllık esnafı tornacı Mustafa Sönmez emekli olduktan sonra evde oturmaktan sıkılınca bir şeyler yapmak için oturup düşündüğünü söyledi.

 

Çocukluğunu doya doya yaşayamadığını cıvıl cıvıl çocuklara sağlıklı oyuncaklar yapmaya karar vererek bu işe soyunduğunu anlatan Mustafa Sönmez, “Emekli olunca işyerimi oğluma devrettim elimi işten çektim. Ancak boş oturmak baktım olmuyor cıvıl cıvıl güzel çocuklara oyuncak yapmaya karar verdim. Sağlıksız plastiklerden petrol ürünlerimden üretilen oyuncakları alıp oynayana kadar yüzde yüz ağaçtan oyuncaklar yapmaya başladım” dedi.

 

Her türlü ağacı işleyerek oyuncak haline getirebildiğini anlatan Mustafa Sönmez “Arkadaşlarım Hanifi Kesik ve Ali Ezel ile birliktte ağaç ve odunlardan oyuncak, zekâ oyunları ve süs eşyaları üretmeye başladık. Arkadaşlarımızla birlikte burada her şeyi kendimiz üretiyoruz. Amacımız şehrimizde yaptığımız üretimleri pazarlakmak istiyoruz. Kaymakamlık Belediye ve milil eğitim kurumlarının dikkatini çekmek istiyoruz özellikle kreş ve eğitim kurumları bu tür sağlıklı oyuncakları kullanmalı” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim