Kahramanmaraş ve Gaziantep Belediyelerinin, ücretsiz taşınan yolcu karşılığından her ay dolmuş şoförlerine ödeme yaptığını söyleyen Belen Kooperatif Başkanı Mustafa Saklar; “Devletin verdiği bin lira para yetersiz geliyor. Allah razı olsun ama ben ayda 4500 liralık ücretsiz yolcu taşıyorum ama bize verilen bin lira, bize bir bakan olsun. Yetkililer bize yardımcı olsun bunu istiyoruz. Yolcumuza zam gelsin istemiyoruz, gelince yolcumuz da kaçıyor. Şoför esnafı zor durumda, kredisini ödeyemiyor, evine ekmek götüremiyor, dayanacak gücümüz kalmadı. Sesimizi duysunlar. Çok mağdur durumdayız. Geçenlerde Maraş'a gittik toplantıya, Maraş Belediye Başkanı bin liranın haricinde 5 bin 500 lira para veriyor şoför esnafına destek amaçlı. Hükümet belediyeye emir vermiş destekleme yapsın diye bizim belediye vermiyor, soruyoruz bütçemiz yok diyor. Maraş, Antep hepsi veriyor. Aylık 3-4 bin lira cepten gidiyor. Ne kadar dayanacağız bu duruma?” diye konuştu.

 

Şoför esnafı Şeref Yılmaz da; “Sıkıntımız büyükşehirle. Büyükşehir belediyesi hiçbir şekilde bize destek çıkmıyor. Bizden para almasını biliyorlar. İnsanlar burada kahvaltı yapıyor öğlen yemek yiyemiyor. Oy vermişim, Belediye Başkanı yapmışım, bana destek vermiyorsun. Devlet bize 1.000 lira para veriyor, büyükşehirde bizden bin lira para alıyor, hizmet ediyormuş. Ne hizmet ediyorsunuz? Bizim verdiğimiz paralarla, oylarla saltanat sürüyorlar. Bizim şu düştüğümüz durumu düşünebiliyor musunuz? Kendimize olan saygımızı yitirdik artık ne yapalım yolu mu keselim. Allah bizim yardımcımız olsun. Büyükşehir neden destek vermiyor, seçtiğimiz, oy verdiğimiz insanlarından yardım bekliyoruz. Sen bu yolcuyu niye almadın diye 500 lira ceza kesiyorlar ancak nasıl ödeyeceğiz bu parayı? Kimse bize gelip de nasılsınız, ne durumdasınız, nasıl yardımcı oluruz demiyor. Pandemi döneminde dilekçe verdik bizden kesilen yüzde beşlik kısmı kesilmesin diye çatır çatır kesmeye devam ettiler” şeklinde konuştu.  

 

Bir diğer esnaf Yaşar Gül ise; “Biz büyükşehirden destek bekliyoruz devletin verdiği bin lira bize yetmiyor. 4 senedir 1000 lira para alıyoruz. Her şeye zam geldi ama bizim aldığımız para aynı. Büyükşehir bize 65 yaş üstü ve engelli bedava taşıyacaksın diyor ama hiçbir desteği yok. Destek bekliyoruz” dedi.

Katma değerli ihracata odaklandı Katma değerli ihracata odaklandı

 

Şoför esnaflarından Hüseyin Sarı ise; “Bugün her otobüs günlük 30-40 arası bedava yolcu taşımakta. Devlet 5 yıldır bize 1.000 lira para veriyor. Hala bin liranın üstüne bir lira eklememiş ama geçen sene 30 yolcu çekiyorsam bu sene 50 yolcu çekiyorum günlük. Bir de bizi düşünmek lazım. Paydos etme zamanına geldik artık. Bu zamana kadar direndik, artık direnemiyoruz, artık bıçak kemiğe dayandı. Şoför camiasını rahatlatmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim