Programa CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, CHP Meclis Üyeleri, kadın kolları, HBB heyeti, partililer ve ADD şube üyeleri katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Çanakkale şehitlerini destanının yazıldığı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Programda bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, bugün Çanakkale zaferinin 106. Yıldönümü olduğuna işaret ederek “18 Mart; işgalcilere, emperyalistlere karşı vatan savunması yaparak Mustafa Kemal’in 57. Alay’a ‘ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum’ komutuna uyarak kurtuluş savaşı ateşinin fitilinin yaktığı gündür. Çanakkale savaşı birinci dünya savaşı içerisindeki tarihin en kanlı bölümü olarak bilinir. Osmanlı Devletinin sayısız zaferleri tarihinde, 20. Yüzyıldaki en parlak zaferdir” dedi.    

Çanakkale zaferinin artık bir milletin makus talihinin değişeceğinin işareti olduğunu vurgulayan CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mert Yüz ise “Çanakkale, dünyada emsali görülmemiş bir savaş ve insanlığa bir derstir. Yedi düvelle karşı karşıya olan 15’lilerin savaşıdır Çanakkale. Birinci dünya savaşının seyrini ve ülkenin kaderini değiştiren savaşın en önemli ismi eşsiz komutan Mustafa Kemal Atatürk’tür. Askeri dehasını konuşturan Atatürk, bu zaferin kazanılmasında büyük rol oynamıştır. Bugün Mustafa Kemal’siz bir Çanakkale zaferini inşa etmeye çalışanlara inat büyük bir gururla söyleyebilirim ki, bu zaferin en büyük mimarı ulu önderimizdir” diye konuştu.     

CHP İlçe Gençlik Kolları Üyesi Pelin Karamutlu, ‘Çanakkale Destanı’ adlı şiiri okudu ve Çanakkale savaşında yaşanılan zorlukları bir nebzede göstermek adını programa katılanlara o günün menüsü hoşaf dağıtıldı.

 

Editör: TE Bilisim