Türk Metal Sendikası ile Türkiye Gazeteciler Sendikasının düzenlediği 1. Yerel Medya Kurultayı 17-18 Eylül tarihleri arasında Büyük Anadolu Didim Resort’ta bugün başladı.

Türkiye’nin tüm illerinden yerel medya çalışanlarının davet edildiği Kurultay ile ilgili bilgi veren Türk Metal Sandikası 1 Nolu şube Başkanı Çakır Varan, “Bölgemizden de yerel medyadan arkadaşlarımızın yanı sıra bizler de katılım sağladık. İnanıyorum ki bu kurultayda hem yerel medyamızın sorunlarını tartışacağız, hem de kendimizi anlatama imkanı bulacağız” dedi.

Türkiye’nin birçok ilinden katılan ve yaklaşık 90’ın üzerinde yerel gazetecinin katıldığı kurultayında yerel gazetecilerin temel problemleri ve Türkiye’de medya ve sendikalar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu

Kurultayın açılış konuşmasını yapan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yerel basının gücünün ve etkisinin farkında olduklarının altını çizerek “Biz bu gücün farkındayız. Özellikle iki yıl önce imzaladığımız MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde Bursa yerel basınıyla kurduğumuz Yakın ilişki sayesinde o bölgedeki 60 bine yakın üyemize çok daha kolay ulaştık” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim