Seyahatinin ilk gününde bir dizi ziyaret gerçekleştirerek Beylikdüzü’nün dayanışma ruhuyla burada olduğunu belirten Başkan Çalık, “Hatay’da yaşayan bütün yurttaşlarımızın yaşamış olduğu travmayı paylaşıyoruz. Biz Hatay’a umudun tohumlarını ekmek istiyoruz, yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Yangında bahçesi zarar gören vatandaşlarımıza zeytin ve narenciye fidesi hibe edeceğiz. Bunun yanı sıra hayvancılıkla uğraşan vatandaşımızın telef olan hayvanlarına bir nebze olsun faydamız olsun diye hayvan desteği de vereceğiz.” şeklinde konuştu. 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’ya ilk ziyaretini yaptı. Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Hatay CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Belen CHP İlçe Başkanı Fevzi Yüksel’i makamlarında ziyaret eden Çalık, “Hatay’ın yaralarını birlikte sarmak için elimden geleni yapmaya hazırım” dedi.

 CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ile birlikte Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı da ziyaret eden Başkan Çalık daha sonra Hatayspor’un mağaza açılışına katıldı.

 Ülkenin farklı yerlerinde üst üste yaşanan afetlerin ancak bu ruhla atlatılabileceğini belirten Başkan Çalık, “Hatay’da yaşayan bütün yurttaşlarımızın yaşamış olduğu travmayı paylaşıyoruz. Biz Hatay’a umudun tohumlarını ekmek istiyoruz, yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Yangında bahçesi zarar gören vatandaşlarımıza zeytin ve narenciye fidesi hibe edeceğiz. Bunun yanı sıra hayvancılıkla uğraşan vatandaşımızın telef olan hayvanlarına bir nebze olsun faydamız olsun diye hayvan desteği de vereceğiz. Hatay’ın ve bölge insanının ekonomisini düşünerek bu alacağımız hayvanları da yine bu bölgemizden temin edeceğiz. Aynı zamanda yangından evleri etkilenen insanlarımız var. Tabii ki devletin o babacan eli her zaman için onların yanındadır ama biz de bir nebze olsun fayda sağlayalım istiyoruz. Hatay’lı iş insanlarımızın da çok ciddi katkılarıyla evleri yangından etkilenen vatandaşlarımız için de bir kampanya yürütüyoruz.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim