PTT'den 23 Nisan'a özel pul PTT'den 23 Nisan'a özel pul

Belen Belediyesi, Belen Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türk Kızılay işbirliğiyle düzenlenen, STK’lar ve genç yaşlı binlerce vatandaşın da destek verdiği etkinlikte Amanos dağı eteklerinde Atik Yaylası mevkii Radar yolunda yürüyüş gerçekleştirildi. Sarıkamış Şehitlerini Anma yürüyüşüne, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, AK Parti, MHP, Ülkü Ocakları Teşkilatları ve vatandaşlar katıldı. Tören alanına gelindiğinde Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu diplomasiyle Hatay'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir parçası olduğunu hatırlatan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı "Buradan, Amanos Dağları'ndan ifade ediyorum. Kimin zoruna giderse gitsin, Allah'ın izniyle bir gün gelecek dışarıda bıraktığımız Musul'u da, Kerkük'ü de, Halep'i de alacağız. Bu topraklar Türk milletinin topraklarıdır" dedi.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül de, bayrakla dertleşen, toprakla birleşen, can verip devleşen, birileri olduğuna işaret ederek Sarıkamış Allahuekber dağında, vatan için gözünü kırpmadan şahadete yürüyen şanlı askerleri, rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih da bu mücadelenin kutsandığı, kahraman askerlerin cesaretine işaret ederek “Bizlere de büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Büyük bedeller ödeyerek Türk Milletine emanet ettikleri bu kutsal değerleri, en iyi şekilde korumalı ve nesilden nesille aktarmalıyız. Sarıkamış hakekatının 107. Yılında Sarıkamış’ta ve yurdumuzun her kösesinde kahramanlık örneği göstererek adını tarihe yazdıran tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” diye konuştu.

Sarıkamış konulu şiirler okunan ve türküler seslendirilen etkinlikte, protokol üyeleri tarafından fidan dikildi. İskenderun Belediyesi de, katılımcılara sıcak çorba ikram etti.


Editör: TE Bilisim