SS Hatay Su ürünleri Kooperatif Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Bilen Pandemi sürecinde ekonomik koşullar, denizlerin ve hava şartlarının olumsuzluklarıyla birlikte 15 Nisan’da tamamlanan su ürünleri avlanma sezonunu değerlendirdi.

BALIKÇI GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞTI

Bilen, Avlanma yasağının başlamasıyla birlikte şu anda parakete ile sardalye avcılığının devam ettiğini ifade ederek “Avlanma sürecinde pandemi ve ekonomik sıkıntılar balıkçıyı da etkiledi. Günü kurtarmaya çalıştılar, buna da şükür diyoruz ama balıkçımız çok büyük zararda. Buna rağmen sezonun çok kötü geçti diyemez. İnşallah önümüzdeki sezon 1 Eylül’de açıldığı zaman beklentimiz daha da iyi olacak” diye konuştu.

Avlanma yasağıyla birlikte İskenderun Körfezi balıkçıları arasında da uluslararası sularda avlanan makine gücü yüksek olan teknelerin de bulunduğunu aktaran Başkan Celal Bilen “Tabi bu bir güç meşelisi, umarım iyi olur. Biliyorsunuz uluslararası sular biraz sıkıntılı. Devletin almış olduğu belirli düzeyde, belirlenen 12 millik sınırları aşmamak kaydıyla çalışma izni veriliyor. İnşallah iyi olacak” dedi.   

Editör: TE Bilisim