Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş ve Gaziantep kanatlı üretim istasyonlarında yetiştirilen kınalı keklikler Hatay’ın Hassa ilçesinde de Amanos dağ kırsalında doğayla buluşturuldu.

DKMP Hatay İl Müdürlüğünce yöredeki popilasyonun arttırılması, ekolojik sistemin korunmasına katkı amacıyla kekliklerin doğaya salınımına Hassa ilçesi Avcılar ve Atıcılar spor kulübü Derneği Başkanı Faruk Duran ile yöredeki avcılar da katıldı.

Dernek Başkanı Faruk Duran, DKMP kurumunun kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek “Bugün doğamıza keklik salımını yapıyoruz. Hassa Çardak Devlet avlağında bugünden sonra kurumumuzla beraber derneklerle ortak aldığımız kararla tür avı (keklik avı yasak) diğer avlarımızın hepsi serbest. Bu konuda bize yardımcı olan başta şefimiz ile görevli personel arkadaşlarımıza, kurum müdürlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Zararlı böceklerin ve kenelerin de baş düşmanı olan keklikler ekolojik sistemin korunmasına katkı sağlıyor. Çiftçinin dostu olarak tarımsal üretimi de destekleyen kekliklerin popülasyonunun artırılması ve doğal dengenin sağlanması amacıyla 2021 yılında bölgede üç yıl keklik avı yasaklandığı duyuruldu.

 

 

Editör: TE Bilisim