Arsuz İlçesinde vatandaşın nefes aldığı, denize girdiği kıyı şeritlerinde nedenine anlam verilemeyen kumsal ve yol kapatma uygulamasına halk tepki gösteriyor.

Arsuz Belediyesi’nin Karaağaç sahilinde yaptığı sahil yolu ve kaldırımla birlikte oluşan kumsal o bölge ile çevreden gelen insanların ilgi odağı haline geldi. İnsanları deniz, kum ve güneşi doya doya yaşamak için zaman buldukça akın ettiği kıyı bölgesinde pandeminin tam kapanma sürecinde nedeni bilinmez bir şekilde Tüccarlar Sitesi dönemeci ile sahile çıkan ara yol toprakla kapatılarak geçiş engellendi.

Bu duruma tepkili olan vatandaşlar “Böyle bir uygulama neden yapılır anlaşılır değil! Bölge insanının yürüyüş yaptığı, denize girdiği ve gün batımını izlediği bu güzelim yerin ilerisine geçişi kapatıp, araçları bir yere kümelemek doğru mu? Özellikle TMO eski tesisleri önünü yüzmek için kullanan çok sayıda vatandaş, toprakla kapalı yoldan araçlarıyla geçemiyor. Bu yolun açılmasını istiyoruz” diye konuştular.

SİTE ÖNÜNDEKİ KUMSAL

HAFRİYATLA KAPATILDI!

Bu arada Akçalı sahilinde bulunan Gökkuşağı sitesi önü kumsalı da taşlarla ve kum yığını konularak vatandaşın yürüyüş yolunun engellenmek istenmesi de tepki çekti. Çevrede yaşayan ve kumsalı yürüyüş parkuru olarak kullanan vatandaşlar da “Kamuya ait alanda kimsenin böyle bir engeli koymaya hakkı olmadığını düşünüyoruz. İlgililer ve yetkililerden bu konuyu çözmelerini rica ederiz” dediler.

Editör: TE Bilisim