Iraklı aile 3,5 yıl önce ıraktan kaçıp Suriye’ye, daha sonra da Türkiye tarafına yasadışı yollarla geçmek istedi, 2 erkek çocuk sınırı geçebildi. Samsun’daki anneannesinin yanına gitti. Anne-baba iki kız Suriye tarafında kaldı. 2 yıl aradan zaman geçti. Bu kez aile tekrar kaçma girişiminde bulundu, bu kez sadece anne sınırı geçebildi. Babası ve 2 kızı Suriye tarafında kaldı. Anne de Samsun'a giderek iki erkek yavrusuna kavuştu.

Yaklaşık 1 yıl önce de baba pazarcılık yaparken, ortadan kaybolunca Suriye tarafında 2 kıza oradaki babasının arkadaşı baktı. Şimdi de içişleri bakanlığının talimatı üzerine Hatay Valiliği'nin girişimleriyle Cilvegözü Sınır Kapısı Amirliği harekete geçti ve iki kız çocuğu Türkiye’ye geldi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Gümrük Kapısında gerçekleşen buluşma anı için Iraklı anne Afef ve yanında bulunan Şuhedi İskender Muhammed(13) ile Abdullah İskender Muhammed (12) kapıya geldi. Bir süre sonra Suriye’de bulunan kızları 9 yaşındaki Tuga ile 7 yaşındaki Rukiye görevliler tarafından Cilvegözü’ne getirildi.

Anne Afef yanındaki iki oğlu ile birlikte koçarak kızlarını karşıladı ve sarılarak mutluluktan gözyaşlarına hakim olamadı. Buluşma sonrası anne Afef yaptığı açıklamada, İçişleri bakanı Soylu’ya başvurduklarını bugün ise çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Anne, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanı Soylu’ya, Hatay Valisi Doğan ve Cilvegözü Mülki İdare amirliğine teşekkür ederek, “Çocuklarıma kavuştum, çok mutluyum” dedi.

Editör: TE Bilisim