2013 yılı 11 Mayıs günü Reyhanlı’da biri belediye binası, diğeri çarşı merkezinde PTT binası yakınında olmak üzere iki bombalı minibüsün patlatılarak gerçekleştirilen terör saldırısında, ilçenin en yoğun olduğu bölgede çoğu bir gün sonra kutlanacak olan anneler günü hediyesi almak için çarşıda olanlarında bulunduğu 53 kişi yaşamını yitirdi. Hayattan kopanlar arasında Tuna ailesinin lise öğrencisi Oğulcan Tuna, olay anında eğitim gördüğü dershaneden çıkarak kardeşi ile buluşup annesi  Fatma Tuna’ya anneler günü hediyesi alacaktı. Ancak terör saldırısı annesine hediye almasına fırsat vermedi.

8 YIL GERİDE KALDI

Oğulcan’ın annesi Fatma Tuna, olaydan bu yana geçtiğini söyledi. Tuna; “ 8 yılı geride bıraktık. O gün mahşer günüydü,  her yer kana bulanmıştı. Oğulcan’ı arıyorduk. O gün dershaneye gitti, tekrar eve gelmedi. Bizim için çok kötü bir gündü. Anneler için çok kötü gündü. Anneler gününün gelmesini hiç istemiyorum. Bizim için annenler  günü yok. Orada 53 şehit var” dedi.

 OĞULCAN’IN HATIRALARI İLE YAŞIYOR

Oğulcan’ın baba evinde, yapılan düzenleme ile tüm eşyalarının bulunduğu odasında zaman geçiren ve oğlunun eşyalarına bakarak hatıraları ile yaşadığını anlatan annesi Tuna, “Oğulcan’ın  hatıraları ile  yaşıyoruz. Resimleri peçetesi, kitap defterleri parfümü akvaryumu gibi çeşitli eşyaları duruyor, bende onlarla ayakta duruyorum. Onlarla yaşıyorum. Bizleri iç yormadı. Allah kendisinden razı olsun” diye konuştu.

ANNELER İÇİN ÇOK KÖTÜ BİR GÜNDÜ

11 Mayıs gününün anneler için çok kötü bir gün olduğunu sözlerine ekleyen anne Tuna,  “Anneler günü 53 anne için çok kötü bir gündü. Bize anneler günü zehir oldu. Bana bir gül de olsa mutlaka getirirdi. Zaten o gün patlama günü dershaneden çıkıp bana hediye alçaktı. Kısmet olmadı. Şimdi, ben anneler gününü istemiyorum”  dedi.

TORUNU OĞULCAN 8 YAŞINDA

Fatma Tuna daha sonra oğlu Oğulcan’ın terör saldırısında öldüğünde 16 günlük olan torununa Oğulcan ismini verdiklerini söyledi. Sık sık dayısının mezarına gittiğini belirten Tuna, torunu ile teselli bulduğunu kaydetti. Tuna, “Oğulcan şimdi 8 yaşında. Olay günü  16 günlüktü,  çok severdi, ne zaman seveceğini  sorardı”  diye konuştu.. Tuna daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Terör mağduru olmadıklarını söyleyen Tuna, anneler günü hediyesi olarak şehitlik verilmesini talep ettiklerini belirtti. Oğulcan’ın babası ve aynı zamanda 11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, “Bilindiği gibi 2913’ten bu güne kadar tam 8 yıl geçti. Yine bir anneler günüydü. Her zaman konuştuklarımızı tekrarlamak istemiyorum. Bu defa sayın Cumhurbaşkanımızdan  anneler günü hediyesi olarak 53 şehidin şehadetlik belgesi verilmesini istiyoruz. Eğer verirlerse anneler için çok güzel bir gün olur.”dedi

Editör: TE Bilisim