Adil Coşkuner / Erzin
Hatay’ın Erzin ilçesinde narenciye üretiminin geliştirilmesi, sektörde yaşanan sorunların çözülmesi ve tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Şahintepe Tesisleri’nde toplantı düzenlendi.
Toplantıya Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, İlçe Tarım Müdürü, Ziraat Odası Başkanı, sulama kooperatiflerinin başkanları ve Erzin Narenciye İşçileri Derneği Başkanı Eyüp Tat katıldı. Toplantının açılış konuşmasını İlçe Tarım Müdürü yaparken, ardından sulama kooperatiflerinin temsilcileri söz alarak narenciye üreticilerinin karşılaştığı sorunları dile getirdi.
ÜRETİCİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR
Narenciye üretiminin sürdürülebilirliği ve ürünlerin değerlendirilmesi konusunda görüşlerini paylaşan kooperatif temsilcileri, üretim alanlarının daha verimli işletilmesi ve ürünlerin işlenerek ekonomiye kazandırılması gerektiğine dikkat çekti. Temsilciler, fabrikalarla ilgili sorunların ve ithalatın sektöre etkilerinin çözüme kavuşturulmasını talep etti.
TARIM İŞÇİLERİNİN ÜCRET VE
BARINMA SORUNLARI GÜNDEMDE
Erzin Narenciye İşçileri Derneği Başkanı Eyüp Tat ise narenciye işçilerinin yaşadığı sorunları gündeme taşıdı. Tat, bazı işçi simsarlarının işçilerin günlük ücretleri ve barınma koşulları konusunda sorunlara neden olduğunu belirterek, tarım işçilerinin haklarının korunması gerektiğine dikkat çekti.
ELMASOĞLU’NDAN
DESTEK MESAJI
Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu da belediye olarak narenciye üreticilerine destek vermeye çalıştıklarını belirterek, narenciye üretiminin devamlılığı ve sektörün gelişmesi için belediyenin imkânları ölçüsünde gerekli katkıyı sunmayı sürdürdüklerini ifade etti.
Toplantıda üreticilerin, kooperatiflerin ve tarım işçilerinin sorunları ele alınırken, Erzin’in önemli geçim kaynaklarından biri olan narenciye sektörünün güçlendirilmesi ve yaşanan sorunlara çözüm bulunmasının önemi vurgulandı.







