Reyhanlı’nın sınır mahallesi Harran’da yaşayan Mustafa Demir, KKTC’de çalıştığı dönemde gördüğü ve yapılan yemeğini de beğendiği enginarı kendi tarlasında ekerek hasat etmeye başladı.

KKTC’de çalışırken enginar yemeği yiyen üretici Mustafa Demir, KKTC dönüşü memleketi Reyhanlı’nın Harran Mahallesinde 30 dönümlük alana enginar ektiğini söyledi. 2014 ten bu Harran Mahallesi’nde enginar yetiştiren Demir, “Enginar 6 ayda yetişiyor. İlk yıldan itibaren üretim her yıl artarak devam ediyor. Son 20 günden bu yana başlayan hasatta verim oldukça iyi. İlk yıl fidan başına 4, ilerleyen yıllarda bu rakam 12 adet enginara kadar ulaşıyor” dedi.

Son yağışlarla birlikte üründe artış olduğunu anlatan Demir, başta karaciğer dostu olarak bilinen enginarın yapraklı haliyle tanesinin 35 TL den, soyulup temizlenmiş haliyle de fiyatının 40 TL den piyasada satışa sunulduğunu belirtti.

Hatay’da Erkenci Kayısı Hasadı
Hatay’da Erkenci Kayısı Hasadı
İçeriği Görüntüle

Enginar (3)Enginar (2)