Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, depremin yarattığı büyük yıkım nedeniyle Hatay’da faaliyet gösteren işletmelerin halen toparlanma sürecinde olduğu vurgulandı.

30 Kasım 2024 tarihinde sona erecek olan mücbir sebep haline rağmen, mükelleflerin ticaretlerini sürdürebilmek için büyük çaba sarf ettiği ifade edildi. Açıklamada, “Geçmiş vergi borçlarını ödemek, desteklenmesi gereken üyelerimizin üzerindeki yükleri daha da artıracaktır” denildi.

VERGİ BORÇLARININ SİLİNMESİ TALEBİ
Yönetim Kurulu, 1999 Gölcük depreminde benzer bir uygulamanın hayata geçirildiğini hatırlatarak, depremden etkilenen bölgelerdeki mükelleflerin vergi borçlarının silinmesinin, bölgenin sosyal ve ekonomik toparlanmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

KALKINMA VE DESTEK ÇAĞRISI
Hatay’ın kalkınmada öncelikli iller statüsüne alınması gerektiğini ifade eden açıklamada, şu önerilere yer verildi: Depremden etkilenen il ve ilçeler için özel teşvik programları oluşturulması, İşletmelere hibe ve fon desteklerinin sağlanması, Bölgede ekonomik ve sosyal iyileşmeyi desteklemek amacıyla özel bir bütçe oluşturulması.”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, bu taleplerin hayata geçirilmesi durumunda bölgedeki işletmelerin yeniden güçlenerek ekonomiye kazandırılabileceğine dikkat çekti.

Sandoz'dan 80 milyon dolarlık sermaye artırımı Sandoz'dan 80 milyon dolarlık sermaye artırımı

3F2F4D0C F29D 4B2A A567 F01D81Cf171E

 Mnjo0848 Copy

Editör: Halit Sapmaz