Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Arsuz Konacık, Samandağ ve İskenderun’daki balıkçıların deprem sonrası artan maliyetler nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadığını aktardı. Balıkçıların bürokratik masraflar, denize elverişlilik belgesi ücretleri ve yüksek cezalar nedeniyle mağdur edildiğini belirten Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, balıkçı esnafının desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Kara, limanlardaki altyapı çalışmalarının da bir an önce tamamlanmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Konuşmasında İskenderun’un ekonomik, sosyal ve kültürel yapısının önemli unsurlarından biri olan Deniz Er Eğitim Alayına ilişkin kamuoyunda dolaşan iddialara da değinen Kara, alayın taşınacağı yönündeki söylentilerin endişe yarattığını söyledi.

Milletvekili Kara, yetkililere şu soruları yöneltti: “Bakanlığın Deniz Er Eğitim Alayı’nın taşınması yönünde bir tasarrufu var mıdır? Varsa gerekçeleri nelerdir? Bu sürecin şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz.”

İYİ Partili Çirkin dış politikayı eleştirdi…
İYİ Partili Çirkin dış politikayı eleştirdi…
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Video 2025 12 25 At 12.01.44.Mp4 Snapshot 00.01.828

Whatsapp Video 2025 12 25 At 12.01.44.Mp4 Snapshot 00.49.894