Hatay’a özgü tatlılardan olan müşebbek taze taze dökülüp sıcak olarak satışa sunulurken, şam tatlısı, taş kadayıf, lokma gibi yöremize özgü tatlılar da tezgâhlardaki yerini aldı.

Peynirli, çökelekli, ıspanaklı olarak hazırlanan el açması börekler de orada pişirilerek sıcak olarak satışa sunuldu.  Kıyafetten takıya, elektronik malzemelerden oyuncaklara ve el yapımı ürünlere kadar pek çok şeyin satışa sunulduğu panayır 14 Nisan’a kadar vatandaşlara hizmet verecek.

Panayırın kurulduğu alanda, yeşillikler üzerinde kilimlerini açan vatandaşlar, güzel havanın ve bayramın tadını doyasıya çıkardı. Çocuklarıyla birlikte piknik yapan aileler, pandemiden dolayı 2 yıldır kutlanmayan bayramın yeniden kutlanmaya başlamasından dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getirdiler.

Diyanete ve Din Görevlilerine artan saldırı endişesi Diyanete ve Din Görevlilerine artan saldırı endişesi

Bahar Şenliklerine katılarak panayırı gezen Dr. Muti Uyar, Ğiyd Sabatağş’ın anlamından söz ederek; “Yumurta Bayramı yıllardan beri kutlanıyor. Yöresel yemekler yapılıyor. Sonradan gelmiş bir adet, insanlar burada birbirlerini beğeniyor. Bayramın gelişiyle beraber, en güzel giysilerini giyinip görücüye çıkarlar. O yüzden bu bayramlarda izdivaçlar da çoğalır” dedi.

Editör: TE Bilisim