Payas'ta Meslek Anadolu Lisesi ve Hatay İli Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde arıcılığın 'meslek' olarak kabul ederek müracaat edenler eğitimlerini tamamladı. Hatay’ın çeşitli ilçelerinden de katılarak eğitimlerini tamamlayanlar Arıcılık Ustalık Belgelerini aldılar.

Hatay Arıcılar Birliğinde düzenlenen törene, Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Hatay İli Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ekici, daire müdürleri ve davetliler katıldı

Hatay Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ekici “Arıcılık bugüne kadar meslek sayılmıyordu. Türkiye Arıcılık Birliği Merkezi ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa çalışmaları sonucunda arıcılık bir meslek olarak onaylandı. Kurslarını tamamlayan üyelerimize ustalık belgelerini taktim edeceğiz. Biz Hatay’da bu tür meslek belgelerini veren Türkiye’de 3. il konumundayız bundan dolayı da kendimizi başarılı görüyoruz” diye konuştu.

Payas Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erkal Yiğit “Bugün burada, Arıcılar birliği üyesi arkadaşlarımıza ustalık belgesi vereceğiz. Milli Eğitim Bakanlığının almış olduğu karar ile Arıcılık artık bir meslek olarak yapılabilecek. Arıcılık ile uğraşanlara ve bu belgeye hak eden 182 kişiye ustalık belgelerini takdim edeceğiz. Bu belgeyi alan Arıcılar birliği üyeleri, işyeri açabilecek, mesleği ile istihdam yapabileceklerdir. Belgeyi hak kazanan herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim