İskenderun’da sınavın yapılacağı okullara öğrenciler sabah saat 09.30’dan itibaren içeri alındı. Bu arada tüm okulların dışında ise öğrenci velilerinin heyecanlı bekleyişleri vardı.

Milyonlarca aday bugün Temel Yeterlilik Testi (TYT) yarın da Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) için sınav salonlarında ter dökecek. Adayların sınav salonlarına alınmasıyla birlikte sınav 10.15 itibariyle başladı. Adayların YKS’nin birinci oturumu olan TYT sınavında Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden oluşan 120 soruyu yanıtlamak için 165 dakikaları olacak. Adaylar sınav salonlarında sorularla yüzleşirken dışarda da meraklı ve heyecanlı gözlerle aileler tarafından sınavın bitişi beklendi. Veliler kendi heyecanları ve sınav süreçleri hakkında sohbet etti. Herkesin ortak umudu ise sınav sonunda çocuklarının yüzlerinin gülümsediğini görmek oldu. 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 2. Oturum (AYT), 19 Haziran 2022 tarihinde saat 10:15'de, Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022-YKS 3. Oturum YDT (Yabancı Dil Testi) 19 Haziran 2022 tarihinde saat 15:45'de uygulanacak. YKS 1. oturum TYT (Temel Yeterlilik Testi) 165 dakika sürecek, YKS 2. oturum AYT (Alan Yeterlilik Testi) 180 dakika sürecek, YKS 3. oturum YDS (Yabancı Dil Testi) 120 dakika sürecek.

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Editör: TE Bilisim