Anadolu Isuzu çocukları kitaplarla buluşturuyor Anadolu Isuzu çocukları kitaplarla buluşturuyor

Hatay genelinde 6-7 belediyede örgütlü olduklarını kaydeden Yetim, toplu iş sözleşmelerine başladıklarını da ifade ederek; “Belediyelerde örgütlüyüz. İskenderun Belediyesi başta olmak üzere Hatay’da bulunan yaklaşık 6-7 belediyede örgütlüyüz. Bu belediyelerde toplu iş sözleşmeleri yapıyoruz” dedi.

Toplu iş sözleşmelerinde çalışanların alın terinin, mücadelesinin karşılığını almak adına her yıl yeni kazanımlarla yollarına devam ettiklerinin altını çizen Hizmet İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim “Bu dönem yine Payas, İskenderun, Reyhanlı, Yayladağı Belediyelerinde toplu iş sözleşmelerimize başladık. Dün Yayladağı Belediyesi'ndeydik, ilk oturumu gerçekleştirdik, yarın Katı Atık Körfez Belediyeler Birliği'nde çalışanlarımız adına toplu iş sözleşme görüşmelerine başlıyoruz ilk oturum orada olacak. 30 Kasım’da İskenderun Belediyesinde ilk görüşmelere başlayacağız. 3 ve 4 Aralık’ta Reyhanlı Belediyesi’nde hem İmar A.Ş.’de çalışanlar adına hem kadrolu çalışanlar adına iki tane toplu iş sözleşmemiz var. İnşallah onları da başarıyla sonuçlandırırız. İnsanlarımızın alım gücünü biraz daha yukarı çekebiliriz” diye konuştu.

Son zamanlarda alım gücünün iyice azaldığını belirten Yetim, yaptıkları sözleşmelerle çalışanları bir nebze de olsa rahatlatmayı amaçladıklarını dile getirerek; “Son dönemlerde enflasyonun çok yüksek çıkması, kurun doların çok oynaması, çalışanların üzerinde müthiş bir baskı oluşturdu. Bu baskı şu demek; her ne kadar enflasyon 19.78 gibi çıksa bile bizim mutfağımıza yansıyan yaklaşık 40 gibi. Hepimiz 3-4 aydan beri 40 alım gücümüz de bir azalma oldu, fakirleşme oldu. İnşallah önümüzdeki süreçte 2022 yılında bunu bir nebze olsun çalışanlarımız adına toplu iş sözleşme ile minimize edebiliriz, çalışanlarımızın da hayır duasını alırız” şeklinde konuştu.

Hizmet İş Sendikası olarak ‘sosyal’ sendikacılık yaptıklarını sözlerine ekleyen Yetim şunları söyledi: “Hizmet-iş olarak uzun süredir İskenderun belediyesi ve çevre ilçelerde örgütlü olduğumuz için bu konuda inşallah bundan sonraki yıllarda da daha iyi hizmet etmeye, çalışanlarımızı mutlu etmeye gayret edeceğiz. Sendika olarak bizim amacımız sadece ücret sendikacılığı da değil, biz her yıl hem iftar yemekleri, hem promosyonla ilgili, işçilerimiz ile sürekli beraber olmamızdan ötürü sosyal sendikacılık da yapıyoruz. Sosyal sendikacılık sadece işverenle oturup toplu iş sözleşme üzerinden kavga ile gürültüyle değil, çalışanlar adına biz işverenle bir nebze sosyal bir ortağız, çalışanları biz temsil ediyoruz onlar da iş yerinin işletmeciliğini temsil ediyor. Sonuçta bir birlikteliğimiz var. Masanın devrilmesi noktasında çok şey değiliz ama masanın etrafında anlaşarak, uzlaşarak toplu iş sözleşmelerini imzalıyoruz. Bugüne kadar hep böyle geldi, umarım bundan sonra böyle devam ederiz. Amacımız hem İskenderun halkına hizmet etmek hem İskenderun'da çalıştığımızın karşılığını ücret olarak almak. Biz emekçiyiz, emekten yanayız, emeği mücadelesini yapıyoruz”

Editör: TE Bilisim