Geçtiğimiz hafta oynanan Darıca maçından galibiyetle döndüklerini hatırlatan Yenihayat; “Darıca maçını kazanıp döndük. Darıca maçı bizim açımızdan zor geçecek diye düşünüyorduk çünkü Darıca'nın şu anki ligde bulunmuş olduğu durum bizi tedirgin etmişti ama haftalardır oyun olarak da güçlenen bir oyunumuz var, o oyunu oynayıp oradan kazanıp dönmeyi planlıyorduk ki her şey istediğimiz gibi gitti. Orada oyuncu kardeşlerimizde, kendi oyunumuzu ortaya koyduğumuz zaman bu ligde kolay kolay rakibimizin olmayacağını söyledik, onlar da o anlamda gayret gösterdi, iyi bir oyunla kazanıp döndük” dedi.

Önümüzdeki Pazar günü oynanacak maçla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Yenihayat; “Bu haftaya gelirsek Beyoğlu yeni Çarşı alt sıralarda olan bir takım ama onların bulunmuş olduğu pozisyondan ziyade biz hep şeyi düşünürüz; ‘Kendimiz, nasıl güçlendiririz oyun anlamında, nasıl biraz daha geliştiririz.’ Şu an için ligdeki durum Düzce lider, matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemedi ama yüksek bir yüzde ile şu an öyle bir ihtimali var. Ama son haftaya kadar belli olmaz. Çıkmadık candan ümit kesilmez diye bir laf var. Biz kazanıp iki maçımızı onların puan kayıplarını bekleyeceğiz. Belki bu hafta garantileyecekler, belki bu hafta Yomra'da kaybedecekler, biz kazanacağız, birçok ihtimal var ama bunu düşünürken aynı zamanda B planı olarak da play-off da neler yapabiliriz, kimlerle oynayacağız, onlarla alakalı çalışmalarımızı da yapıyoruz. Birinci plan olmazsa ikinci planla play-off’la yolumuza devam edeceğiz. İskenderun’daki futbolseverlerin, İskenderun halkının, futbol camiasının beklemiş olduğu şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. Onun için elimizden gelen her şeyi, gerek antrenmanlarda, gerek maçlarda yapıyoruz. Gerek oyuncularla bireysel gerek takım halinde yapmış olduğumuz toplantılarla ne kadar gelişebiliriz, oraları nasıl oynayabilirizi de düşünmeye başladık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Takımımızın durumu iyi. Çalışma temposu istediğimiz düzeyde. Oyuncularımız her şeyin bilincindeler, bu takımı ikinci lige çıkarmak istiyorlar, o da bizim işimizi kolaylaştırıyor. İyi bir takıma sahibiz, iyi karakterli oyunculardan kurulu bir takıma sahibiz. O karakteri de güçlü oyunla beraber sahaya koyduğumuz zaman bu grupta bizi kolay kolay devrilebilecek bir takım yok diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları

Editör: TE Bilisim