Pirinçlik Mahallesinde yıllar önce eşi vefat eden Züleyha Kara iki kızıyla birlikte yaşam savaşı verirken, yakınları ve çevredeki komşularının da yardımıyla başlarını sokacakları bir prefabrik eve sahip olmuş bölgede etkili olan fırtına nedeniyle kahvaltı sofrasındayken ev uçmuş canlarını zor kurtarmışlardı. Kara ailesinin durumunun haberlerde ve sosyal medyada geniş yer bulmasının ardından yardımseverler ile birlikte devlet elini uzattı aileye yeni ev yapımına başlandı.

 

Aileyi ziyaret ederek yıkılan evlerinin bahçelerinde yenisi için yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, devlet millet işbirliği ile aileyi en kısa sürede sıcak yuvalarına kavuşturacaklarını söyledi.

 

Kaymakam Sarı, bölgede yaşanan kuvvetli fırtınanın bu ailenin prefabrik evinin çatısını maalesef attığını ifade eden Kaymakam Sarı “Bununla beraber bir okulumuzun çatısı zarar gördü sökülen ağaçlar oldu. BU ailemizde Pirinçlik mahallemizde yaşayan bildiğimiz iki kızıyla birlikte annenin birlikte yaşadığı bir ailemiz. Ailenin başına gelenlerin duyulmasıyla birlikte telefonlarımız susmamaya başladı. Biz haber alır almaz Sayın Valimizin talimatıyla bölgede ekiplerimiz inceleme yaptılar Muhtarımızla koordineli bir şekilde ailemiz önce uygun bir yere yerleştirildi. Yaralarının sarılması için de harekete geçtik” diye konuştu.

 

HAYIRSEVER EV YAPIYOR

Hatay Milletvekilinin devreye girmesiyle bir hayırseverin prefabrik ev yapmak için harekete geçtiğini aktaran Kaymakam Sarı,” Hayırseverimiz ile hemen gelip keşif yaptık ve bugün hemen kazmayı vurdu. Biter bitmez bizde tefrişatına yardımcı olacağız ” dedi.

 

TELEFON YAĞIYOR

Haberin yayılmasıyla birlikte Türkiye’nin her yerinden telefon yağdığına da dikkat çeken Arsuz Kaymakamı Musa Sarı,” Milletimiz çok duyarlı bizde katkıda bulunmak istiyoruz diyenler var. Geçtiğimiz haftalarda ülke gündemine de oturan yaşadığımız orman yangınları konusunda da biz bunu yaşadık. O zamanda telefonlarımız hiç durmadı. Ne mutlu bize böyle bir milletin ülkenin devletin vatandaşıyız. Bugünde güzel bir örneğini görüyoruz. Devlet millet işbirliğiyle hemen kısa bir sürede bu ailemizin yarasını sarmış olacağız. Sıcak evlerine eskisinden daha güzel eksiksiz bir şekilde girmelerini sağlayacağız ” şeklinde konuştu.

 

FİRMAYA ÖZEL İZİN

Hayırsever firma sahibinin evi kısa sürede bitirmesi için hafta sonu kısıtlamasından muaf tuttuklarını açıklayan Kaymakam Sarı Şunları Söyledi: “Kaymakamlığımız koordinesinde bu çalışmalar sürdüğü için evin daha kısa sürede tamamlanması amacıyla kısıtlamadan muaf olarak özel izin çıkarttık. Bir hafta on gün içerisinde evlerine girdiririz diye düşünüyoruz”

 

ALLAH KİMSENİN BAŞINA VERMESİN

Yaşadıkları sorulduğunda boğazı düğümlenen anne Züleyha Kara, ”Allah kimsenin başına vermesin devletimizi milletimizi esirgesin. Sorulduğunda cevap veremeyecek hale geliyordum. Allah’ın afatından esirgesin buna da şükür. Allah çocuklarımı bana bağışladı. Tüm yardım severlere çok teşekkür ederim” dedi.

 

TELEFONU SUSMADI

Evin küçük kızı Tuba Kara, yaşadıklarının duyulmasının adından telefonlarının susmadığını vurgulayarak “Herkese teşekkür ediyorum. şu an dahi telefonum çalıyor. Bizi bu zor anımızda yalnız bırakmayanlara Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, kaymakamsızı, yardım eli uzatan ve yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

ŞİMDİ AĞLAMAYORUM

Evin büyük kızı Emine Kara, yaşadıkları olayın ardından ortada kaldıkları için başta çok ağladığını ama şimdi ağlamadığını kedilerine sahip çıkan herkese teşekkür etmek istediğini söyledi.

 

Pirinçlik Mahalle Muhtarı Kasım Uğur, olayın yaşanmasının ardından Kaymakamlık ile birlikte hareket ettiklerini aileyi sıcak yuvalarına kavuşması için el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini belirterek,” Başta kaymakamımız olmak üzere, Milletvekilimize, valimize her yerden bize buralara yardım elini uzatanlara teşekkür etmek istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim