TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi

Açık deniz yelken sporcuları Tolga ve Atila Gökova kardeşler Artvin'in Hopa Limanından, İskenderun Limanı arası durmadan ve dışarıdan yardım almadan, sadece yelken ve rüzgarın gücü ile dört denizi ve yaklaşık 1.500 deniz millik bir mesafeyi aşarak ilk duo Türkiye Turu Rekoru'nu kırmayı deniyor.

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından Türk yelkenciliğini geliştirmek, açık deniz yelkenciliğine teşvik etmek üzere Tolga Gökova ve Atilla Gökova kardeşler tarafından ilk duo (iki kişilik) Türkiye Turu Rekoru için Artvin Hopa İlçesi'nden start aldı.

Babaları Türkiye'nin ilk yelken eğitmeni olan Cumhur Gökova'dan devraldıkları bayrağı sürdürmek isteyen Gökova kardeşler, yelkenli tekneleriyle bin 500 deniz mili kat ederek, İskenderun Limanı'nda varmayı hedefliyorlar.

10 gün içinde Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'i aşarak İskenderun limanına varmak isteyen Gökova kardeşler, ilk Duo (iki kişilik) Türkiye turu rekor denemesini kırarak babalarını gururlandırmak istiyorlar.

Yelkenci Atilla ve Tolga Gökova kardeşlerin 2 Mayıs’ta Artvin’den başlayan deniz yolculuğu Türkiye turu rekor denemesinde, rüzgar gücüyle ara vermeden Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’i geçecek. İki hafta sonunda 16 Mayıs Pazartesi günü son varış noktası İskenderun Limanı’nda tamamlanacak olan mücadelede dört denizi geride bırakarak Türkiye rekoruna imza atacak olan Atilla ve Tolga Gökova kardeşler Doğu Akdeniz’de İskenderun Limanı’na varacak.

Tamamlandığında Türkiye rekoruna imza atacak olan Atilla ve Tolga Gökova kardeşleri, Sponsor şirketin Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Ergenekon’un ev sahipliğinde törenle karşılanacak. Rekor denemesi hava şartlarına göre Arsuz Limanı’nda da sona erebileceği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim