Yelken Milli Takım Antrenörü İskenderunlu Gökhan Durkal, Optimist Yelken Milli takımının 28 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında İtalya’nın Garda şehrinde düzenlenecek olan Dünya şampiyonası öncesi, yarışacakları sularda hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

 

Milli Takım Antrenörü Gökhan Durkal ve Takım lideri Ercan Karagün gözetiminde 8 günlük kampa giren Türk Yelken Milli Takımı çalışmalarını tamamladıktan sonra yurda dönecek, 28 Haziran’da tekrar İtalya’ya gidecek.

 

Türkiye Yelken Milli Takımı Antrenörü Gökhan Durkal sporcularına güvendiğini belirterek “İtalya’da 8 gün de olsa kamp yaparak buranın havasına ve yarışmaların yapılacağı Garda Gölü’ne alışmayı hedefledik. Garda Gölünde antrenman yapmak bizlere çok yarar sağlayacak diye düşünüyorum” dedi.

 

50 ülkeden 250 sporcunun İtalya’da yarışacağını vurgulayan İskenderunlu Antrenör Durkan “Dünyanın en iyi yelkencileri, bu yarışlarda olacak.

Pandemi dolayısıyla sporcularımız bir yılı aşkın süredir düzenli antrenman yapamadı. Bu yarışmada sporcularımızın uluslararası deneyim kazanmasını arzuluyoruz. 2022 yılında Optimist Sınıfında İçmeler/Bodrum’da şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Orada sporcularımızdan inşallah derece bekliyoruz. Her şeye rağmen ülkemizi ve milletimizi İtalya’da da en iyi şekilde temsil etmek üzere canla başla çalışacağız” diye konuştu.

 

İtalya kampında görev alan İskenderunlu Takım Lideri Ercan Karagün de, Dünya şampiyonasının yapılacağı sularda kamp yapmak sporcular adına yararlı bir adım olduğuna işaret edere şunları söyledi: “Garda Gölü’ne aşina olduk. Çalışmalarımızı da belli bir program dâhilinde aksatmadan sürdürdük. Sporcularımızla ülkemizi başarıyla temsil etmek aruzundayız” 

Editör: TE Bilisim