Son yıllarda İskenderun’da da insanların sağlıklı yaşam için Fitness ve benzeri sporların öneminin farkına varmasıyla birlikte özellikle spor salonları ilgi görüyor. Spor salonu Trainer (Eğitimcisi) Serkan Özbilen şu günlerde özellikle zayıflamak için insanların geldiğini ifade ederek “Yaz aylarında insanların abur cubur besleniyor. Bizde bir yanlış kanı var, kış aylarında spor yapmayıp, özellikle yaza odaklanıyoruz. Aslında yaz vücudu, kışın yapılır. Kışın gelirlerse yazın çok daha güzel bir vücuda sahip olabilirler” dedi.

Salonlarından faydalananların büyük bölümünün plates ağırlıklı olduğunu, ancak kendilerinin fitness önerdiklerini vurgulayan Özbilen “Yazın daha çok aktivite ve efor sarf etmeleri gerekiyor. Bunun yanı sıra koşu, bisiklet, aletli sporlar, bizim salonumuzda yeterince aletler var. Şu günlerde ilgi düşüyor, çünkü okulların kapanmasıyla birlikte insanlar sayfiye ve tatil köylerine akın ediyorlar. Bu bizim çok istemediğimiz sezon ama nereye giderlerse gitsinler insanların spor yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Sektörün sıkıntılarına da değinen Özbilen şunları söyledi:“Salon sporları yapabilecek geniş alan bulamıyoruz açıkçası. Çok dar yerlerde bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hayat pahalılığı bizi de vurdu. Salonun genel giderlerinden, maliyetlere kadar artış var. Herkesin yaşadığı ekonomik sıkıntıları spor salonları da yaşıyor.”    

TOFAŞ seriyi eşitledi TOFAŞ seriyi eşitledi

Editör: TE Bilisim