Perşembe pazarında, sebze ve meyveler tezgahları doldururken, en çok ilgi gören ise yaz meyveleri oldu. İnsanların fiyatlarını sorduğunu ancak fiyatlarını öğrenince de şok geçirdiği en fazla bir kilo aldığı meyveleri satmak için pazarcı esnafı üstün çaba gösterdi.

Görüşlerini aldığımız pazarcı esnafı şöyle konuştu;

-Fiyatlar normal, buna da şükür insanlar birer kilo da olsa alıyor. Allah beterinden korusun. Şeftali, nektarin, kayısı, kiraz, erik tüm yaz meyveleri mevcut. 10 ila 15 TL arasında değişiyor fiyatlar.

-Fiyatlar normal diyeceğiz ama her şey pahalılandı. Hayata devam ediyoruz. herkes bütçesi yettiği kadar alıyor yetmeyen almıyor. Yaz meyveleri 10-15 lira arası değişiyor, çilek 25 TL

-Karpuzun fiyatı 3 TL, bize gelişi 2,50, boş kalmaktansa teselli oluyoruz. İşsizlik almış başını gidiyor. Bazı insanlar alıyor bazıları alamıyorlar. Neye yetişsinler? Aylığı ne kadar ki?

-Karpuz 3,5 TL’den satıyoruz, bakın Pazar bomboş. İki işçim var onların yevmüleyelrini vermem gerek, akşam saatlerinde fiyatları düşüreceğiz mecbur. Karpuzu adana’dan Ceyhan’dan alıp getiriyoruz, araç bizim diye kurtaruyoır ama mazot çok zorluyor.

Pazarda alıveriş yapan ve fiyatlar karşısında isyan eden vatandaşlar ise;

-Fiyatlar pahalı, bugün en ucuz ürün patates, 5 TL. Meyvelerin kilosu 10 TL’den fazla hep

-Allah bize yardım etsin, çocuklarımıza bir şey alamıyoruz. 200 TL harcadım daha doğru dürüst bir şey almadım, me yapacağız bilmiyoruz” şeklinde görüş beyan ettiler.

Ulucami ve Şehit Pamirde trafik akışı eskiye dönüyor... Ulucami ve Şehit Pamirde trafik akışı eskiye dönüyor...

Editör: TE Bilisim