Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman son 3 yıldır sürekli Hatay’ı müzeler şehri yapacağımızı ve Kültür Turizminin başkenti haline getireceğimizi dile getiriyoruz diyerek,” İşte Edebiyat müzemiz bu hedef doğrultusunda atılmış önemli bir adımdır. Hatay’a gelen bir turistin eşsiz hikayemizle aklını, harika yemeklerimizle midesini ve muhteşem müzelerimizle ruhunu doyurmayı hedefliyoruz.”

HATAY MÜZELER ŞEHRİ OLACAK

Yayman, Antakya Ticaret ve Sanayi odasının ev sahipliğinde Hatay Turizm Platformu olarak korona salgını döneminde dahi düzenli olarak toplandıklarını ve Hatay turizmini salgın sonrası döneme hazırlamaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Hayalimiz Hatay’ı müzelerin şehri haline getirerek Kültür turizminin başkenti yapmaktır. Hatay, Türkiye’nin açık hava müzesidir ve bacasız sanayi turizmden daha fazla pay almalıdır. Saray Caddesi üzerine yıkılmaya yüz tutmuş tarihi binanın restore edilme aşamalarını adım adım izledik. Kısa sürede bu binanın kurtarılarak yeni bir fonksiyon verilmesi şehrimiz adına çok önemli ve mutluluk verici bir gelişmedir. Bina hem yok olmaktan kurtarılmış hem de şehrin en güzel binalarından biri olmuştur”

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, eserin Hatay’a kazandırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ile Hatay Kültür ve Turizm müdürü Hüsnü Işıkgör’e teşekkür ederim dedi.

SALGIN DÖNEMİNDE ÇALIŞTIK

Konuyla ilgili fikirlerine başvurduğumuz Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü İşıkgör, “Yaklaşık bir yıl önce restorasyona başladığımız bu tarihi bina Antakya’ya yakışır bir kimliğe kavuştu. Antakya İlçesi Saray Caddesi 3 Mıntıka 5 nolu parselde bulunan Mülkiyeti hazineye ait Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsisi tescil bina, onarılarak Hatay Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak kullanılacaktır. Biz salgın döneminde de çalışarak bu binayı şehrimize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz.

Edebiyat Müze Kütüphanesi bulundukları il ve çevre illerde doğmuş ya da uzun yıllar yaşamış, o yöre ile bütünleşmiş yazarların eserleri ile kendileri hakkında yazılmış çalışmaları bünyesinde bulunduran ve “Uzmanlık Kütüphaneleri” olarak hizmet veren kurumlardır.”

Editör: TE Bilisim