Son iki yılda şehrin okul ve eğitim ihtiyacını kökünden çözecek önemli kararlar alındı ve önemli yatırımlar geldiğini ifade eden, TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, yoğun takip ve çalışma ile Kırıkhan’ın eğitim alanındaki sorunları adım adım çözüldüğünü hatırlattı.

YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, 2018 yılından bu yana Kırıkhan’da 13 okul binası yeniden inşa edildi. 13 okulda toplam 221 derslik öğrencilere hizmet verir duruma getirildiğini belirterek.” Kırıkhan’daki eğitim yatırımları bununla sınırlı kalmadı ve bu süreçte 300 kişilik  öğrenci yurdu tamamlanarak eğitimin hizmetine sunuldu.”

Karahan, bu yıl içerisinde 4 okulun güçlendirme, 7 Okulun ise yeni bina inşaatına ait ihaleler yapılacak diyerek şöyle devam etti:

“ Kırıkhan’daki eğitim konusunda yaşanan sıkıntıları yakından takip ederek, gerek Bakanlık gerekse İl MEB Müdürlüğü nezdinde çözüme kavuşturulmasını sağlayan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Rehberlik Araştırma Merkezi, Bilim Sanat Merkezi ve 3. Kademe Özel Eğitim ve Uygulama Merkezlerinin de açılmasına vesile oldu.

Geçtiğimiz ay içerisinde Kırıkhan’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer,  3 okulun Kırıkhan’da açılacağına ilişkin müjdeyi vermişti. Konuyu yakından takip eden Milletvekili Yayman, 3 okulun Kırıkhan’a kısa sürede  açılmasına destek verdi.

Milletvekili Yayman üç yeni okulun Kırıkhan’a kazandırılmasını yeterli bulmadı ve yaptığı girişim sonucunda 3 okul binasına ait inşaatın bakanlık yatırım programına alınmasını sağladı. Kovid salgını nedeniyle okullarda eğitimlerin sağlıklı bir şekilde yapılamamasına karşın, fiziki  eksikliklerin ortadan kalkmasıyla Kırıkhan’da eğitim gelecekte  sağlam ve teknolojik bir ortamda  sürdürülecek. Bir Anlamda şehir dört elden salgın sonrası döneme hazırlanıyor.”

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

 “Hatay’ımızdaki ve Kırıkhan’daki eğitim seviyesini en üst düzeye çıkartmaya çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı güçlü, bilgili, eğitimli bireyler olarak topluma  kazandırmanın temelini atıyoruz.  Okullarımızın fiziki  eksikliklerinin dışında tüm eksikliklerini gidererek  pandemi sonrasına hazırlıyoruz.”

GÜÇLÜ EĞİTİM, GÜÇLÜ TÜRKİYE..

Yayman, Çocuklarımızın eğitimli, kültürlü, vatanperver ve başarılı bireyler olmasının önündeki tüm engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Gençlerimiz ne kadar bilgili ve güçlü olursa geleceğin Türkiye’si de o kadar güçlü ve müreffeh olacaktır..

Bu yatırımların şehrimize gelmesi için yardımlarını esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanımız  Ziya Selçuk’a, Valimize, Milli Eğitim Bakan yardımcılarımıza ve İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’a şehrimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim