Okullarda yeniden ders başı! Okullarda yeniden ders başı!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İSTE (İskenderun Teknik Üniversitesi)’ nde düzenlenen bir organizasyonda yaptığı açıklamada, son yıllarda teknolojiye yapılan yatırımların önemi ile büyüklüğüne işaret etti.

 

Vali Doğan: “Bugün bizim evlatlarımız eğer SİHA yazılımı, insansız hava araçları, insansız deniz araçları yapıyorsa, yazılım konusunda dünyada emsalleriyle yarışıyor, hatta onların da önünde gidiyorsa bu bugüne kadar yapılan yatırımların karşılığıdır. Gerek Libya’da, gerek Azerbaycan’da, gerek Irak’ta, gerek Suriye’de, gerekse ihracat anlamında dünyanın çeşitli yerlerine gönderilen hava araçlarıyla Türkiye’nin nasıl göz doldurduğu, Türk milletinin nasıl gururlandığını herkes görüyor. Bunlar çalışmakla üretmekle olan işler” diye konuştu.

 

DEVLAT OLARAK CİDDİ

YATIRIMLAR YAPIYORUZ

Bugün özel teknoloji merkezlerinde, üniversitelerde okuyup, yetişen gençlerimiz artık Türkiye’nin önünü açarak, vizyonunu genişleterek, Türk milletinin daha refah bir ortamda yaşaması için emek sarf ettiğini de vurgulayan Vali Doğan “Devlet olarak ciddi yatırımlar yapıyoruz. Sınıflardaki öğrenci sayılarımız 29-30. Teknolojik olarak baktığımızda sınıflarımızdaki, okullarımızdaki kalite küçümsenmeyecek seviyede. Okullarına ulaşamayacak çocuklarımızı araçlarla taşıyoruz. Öğretmeni olmayan, yolu olmayan okulumuz kalmadı. Çocuklarımıza sağladığımız imkanlarla, emsallerinden daha iyi eğitim almaktalar. Ben her konuşmamda belirtiyorum, artık bizim çocuklarımız bölgemiz çocuklarıyla değil, diğer ülkelerin çocuklarıyla rekabet etmek durumunda. Çocuklarımızı yetiştirirken bölgemiz, komşu illerin çocuklarıyla değil, diğer ülkelerin, gelişmiş ülkelerin çocuklarıyla kıyaslamak lazım. Bu yüzden bu merkezler, teknik üniversiteler bizim için çok önemli, buraya ayırmış olduğumuz kaynakların tamamı Türkiye için fazlasıyla geri dönüşü olacak olan yatırımlar. Teknik üniversitesinin bu bölgede olması çok önemli. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının olduğu bir bölgede, sektörü destekleyecek, yön verecek, ışık tutacak böyle bir üniversiteye ihtiyaç vardı, kuruldu, eksiklerini de tamamlayarak mükemmel hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim