İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Oda yönetim kurulu üyeleri ile meslek komite üyeleri ve Genel Sekreter Figen Gül Dönmez Mart ayı Müşterek Meslek Komite toplantısında yer aldılar.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “ Odamızın önemli organlarından olan meslek komitelerimiz geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da önemli çalışmalar yapmakta, projeler üretmekte ve sorunları bizlere bildirerek hem meslek gruplarına hem de odamız ve bölgemiz ekonomisine önemli katkılar sunmaktadırlar” dedi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, 2021 yılı itibariyle odamızın meslek komiteleri tarafından ve stratejik plan faaliyetleri doğrultusunda gerçekleştirilen toplam 60 adet lobi faaliyetimiz olmuştur diyerek şunları söyledi:

“ Atmış faaliyetimiz arasından; 14 adet başarı ile tamamlanan, 1 adet kabul edilmeyen ve 45 adet yazışma süreci devam eden lobi faaliyetimiz bulunmaktadır. 2021 yılı itibariyle bizlere meslek komitelerimizden iletilen sorunların 23’ü başarı ile neticelenmiş olup, başarısızlıkla sonuçlanan 1 adet sorun bulunmaktadır. Ancak lobi faaliyetlerimizin 75’lik bölümünü oluşturan taleplerimiz maalesef sonuçsuz kalmıştır. Gerek meslek komitelerimiz ve meclis üyelerimizden iletilen,  gerekse bölgenin genel sorun ve çözüm önerilerine dair TOBB Şura, Konsey bölgesel ve ulusal toplantılarda ve yazışmalarla raporlar halinde sunduğumuz sorunlarımız ile ilgili bir dönüş alınmayan 45 adet lobi faaliyetimiz bulunuyor. Cevap bekleyen ve devam eden bu lobi faaliyeti ile ilgili olarak; 25 Aralık 2021 ve 07 Ocak 2022 tarihlerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Hatay İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi ile yeniden iletişime geçilmiştir. Ayrıca TOBB’daki ilgili birim sorumlularına da sözlü olarak bilgi verilmiştir. 2022 yılının ilk iki aylık döneminde ise, 23 adet lobi faaliyetinin 3 tanesi şimdiden çözüme kavuşturulmuş, 1 tane talebimiz reddedilmiş, kalan 19 tanesinin süreci ise devam etmektedir.”

Yıl Sonuna Ertelensin Yıl Sonuna Ertelensin

Toplantıya soru cevap şeklinde devam edildi. Meslek Komite üyeleri kendi sektörlerinde yaşadıkları sorunları detaylı bir şekilde anlattılar.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Sorunların çözümü noktasında en yetkili birimlerle görüşeceğiz. Bu gün sizlerin bizlere iletmiş olduğu tüm bu talepler dikkate alınacaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim