TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Twitter ile ilgili kapatma gibi bir durumun olmadığını belirterek,”  Yok öyle bir şey. Niye kapatalım. Twitter'ı da Facebook'u da Instagram'ı da TikTok'u da kapatmıyoruz. Biz yasaklarla savaşan bir partiyiz. “^diyerek şunları söyledi:

“ Bizim talebimiz şu: 56, 51 sayısı sosyal medya yasası çıktı. Buna bağlı olarak bir yıl oldu, komisyon kuruldu. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu. Benzeri Avrupa'da da var. Avrupa standardı neyse biz de "fake" haberle ilgili bir düzenleme yapmak istiyoruz. Sosyal medyayla ilgili düzenleme yapıldı zaten Türkiye'de.

Geçen hafta komisyonumuza Facebook ve Instagram'ın temsilcileri geldi. Çok verimli bir görüşme yaptık. Ben buna dijital diplomasi diyorum. Çok pozitif bir toplantı oldu. Ziyaret kalpleri yumuşatır diye güzel bir söz var. Bu ziyaret olumlu bir gelişme oldu. “

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman ,sosyal medya ile ilgili izlenecek yol haritası hakkında da şu bilgileri verdi:

Kırsal kesime yönelik projelerimiz var! Kırsal kesime yönelik projelerimiz var!

“ Bizim yapacağımız düzenlemede asla yasak ve engel olmayacak. Sokağın bir talebi var. Sokak diyor ki: Yalan haber, nefret suçu, çocuk istismarı, kadın ticareti... Buralar maalesef olumsuzluklarla anılan mecralara dönüşmüş durumda. Sokağın sosyal ağları düzenleyin talebi var. İnsanların kişilik hakları ihlal ediliyor.

(Sosyal medya düzenlemesinin içeriği nasıl olacak?) Dünyanın en büyük şirketleri bilişim şirketleri. Korona bu süreci çok hızlandırdı. (Almanya'da) Temsilcilikler kağıt üzerinde değil. Bizde maalesef öyle. Düzeltilmesi konusunda adım attık. Almanya'da adresi belli, resmi kişiliği belli, orada çalışanlar insanlar o ülkenin hukukuna göre çalışma biçimlerini düzenliyorlar. Yalan haber dolaşıma girerse bir yaptırımı oluyor.

Hukuksal ve yönetsel çerçeve haline getireceğiz. Sosyal ağlar meselesini siyasetin üstünde görüyoruz. Ana fikrimiz demokrasiyi, Türkiye'nin hukuk sistemini korumak.

Editör: TE Bilisim