Edinilen bilgilere göre, Antakya Yeni Sanayi sitesi 7. Cadde Çıraklık Eğitim Merkezi yakınlarındaki Kauçuk fabrikasının çatı kesiminde oksijen kaynağından saçılan parçacıklardan dolayı yangının çıktığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yoğun bir çaba sabrederdik yangının diğer iş yerlerine sıçramaması için büyük mücadele verdi. Tazyikli su ile yapılan başarılı söndürme çalışmaları kısa sürede sonuç vererek, yangının diğer işyerlerine sıçraması önlendi ve olası bir facianın önüne geçildi.

HBB itfaiye ekipleri, yangının kısa süre içerisinde söndürüldüğünü belirterek herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

HESOB (Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği) Başkanı Abdulkadir Teksöz yangında büyük hasar gören fabrikayı ziyaret etti, İşyeri yanan Hamit Yurtcan geçmiş olsun dileklerini ileterek “Allaha şükürler olsun can kaybımız yok. Kardeşimizin yanındayız. Yangına anında müdahale edildiğinden dolayı HBB başkanımız Lütfi Savaş, Emniyet güçlerimize ve itfaiye personeline sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim