Hatay’ın Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerinde etkili olan, yerleşim ile işyerlerinde büyük zararlara neden olan büyük yangında birçok ağaç da yanarak küle dönmüştü.

Yangın sonrası otoban, E91 karayolu kenarında bulunan ağaç ve çalılıkların tamamen yanmasıyla, insanların içip araçlarından attıkları şişe ile diğer atıklar çirkin bir görüntü olarak ortaya çıktı.

‘Doğayı değil, insanlığımızı temizliyoruz’ sloganıyla harekete geçen İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ve gönüllü gençlerden oluşan bir ekip, hep birlikte ‘sorumsuz insanların’ yarattığı pisliği temizlemek için kolları sıvadı. Gördükleri manzaradan utanan gençlik merkezi gönüllüleri yol kenarlarından çuvallarla şişe temizledi.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, yangın sonrası görülen manzaranın utandıran bir görüntüyü ortaya çıkardığını belirterek “Bu nedenle gönüllü arkadaşlarımızla birlikte yangının gün yüzüne çıkardığı çirkin görüntüyü temizlemek, farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik yaptık. Atılan her pet, plastik ve cam şişe doğaya zarar veriyor. En önemlisi de orman yangınlarının en önemli sebeplerinin başında da cam ve pet şişeler geliyor. Doğayı, ormanları ve geleceğe bırakacağımız güzellikleri seviyorsak hiçbir atığımız gelişigüzel atmamalıyız” diye konuştu.

Yol kenarlarına atılan atık ve şişeleri toplama etkinliğine katılan Gençlik Merkezi gönüllüleri gençler de buraları temizlemekten onur, gördükleri manzaradan ise utanç duyduklarını söylediler.

Editör: TE Bilisim