Arsuz ilçesinde 9 Ekim'de çıkan İskenderun ve Belen ilçelerinde de etkili olan orman yangınında, iddiaya göre Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Murat Ozan Kılıçoğlu'nun mermer dükkanının bulunduğu alanda yol açma çalışması yaparken mermerlere zarar verdi.

İş yerini açamadığını ve mağdur olduğunu anlatan Murat Ozan Kılıçoğlu, mağduriyetinin giderilmesi için hukuki süreç başlattığını kaydetti.

İş yerinde bulunan 22 balya mermeri dozerin parçaladığını, 100 bin TL değerinde zararının olduğunu belirten Kılıçoğlu şunları anlattı: "İş yeri sahasının hemen yanında geniş bir alan var. Dozerin oradan geçebilirken neden mermerlerin bulunduğu yerden geçmesine bir anlam veremedim. Yangın günü mahallenin tedbir amaçlı boşaltılması uyarısı jandarma tarafından yapıldı. Biz de iş yerini terk ettik. Sabah geldiğimizde mermerlerimizin kırıldığını gördük. Güvenlik kamera görüntüsüne baktık. Elektrikler kesildiği için saat 22.00'den sonra görüntü kaydı yok. Ama görüldüğü gibi öncesindeki mermerlerimiz ve sonraki durum ortada"

MUHATAP BULAMADIK

Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne ait lastikli dozerin verdiği bir hasar olduğunun altını çizen Murat Ozan Kılıçoğlu, “Kimse ilgilenmedi, muhatap bulamadık, hasar tespit çalışması da yapılmadı. 22 palet mermerim ve mermer makinem zarar gördü. 15-20 gündür de iş yerimi kullanamadım. Jandarmaya hasar tespit tutanağı tutturduk ve savcılığa başvurduk. Ben işletmemi daha ne kadar kapalı tutacağım. Bir an önce işçilerimi çağırıp iş yerini açmak istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanımız bizim bu sorunumuza çare bulun diyen işletme sahibi Murat Ozan Kılıçoğlu’nun babası Ömer Kılıçoğlu,” On beş gündür mağduruz. işçileri izne gönderdik ücretlerini ödemeye çalışıyoruz. Ama mağdur olduk. Bir tane muhatap da bulamıyoruz. Ne yapalım batmayı mı bekleyelim? Çok acil Sayın Cumhurbaşkanım bu işe bir çare bulun mağduruz” diye konuştu

Editör: TE Bilisim