İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı yaptığı açıklamada belediye olarak kadın ve aile konusunda kentte çeşitli çalışmalara imza attıklarını belirterek,” Belediyemiz Kültür Müdürlüğü bünyesindeki faaliyet gösteren Tiyatro Topluluğu ekiplerimiz kadına yönelik şiddet konusunda kısa film hazırlandı. Kısa filmin çekimleri İskenderun- Belen arasında yanan ormanlık alanda çekildi” dedi.

Belediye Başkanı Tosyalı, tiyatro topluluğunda yer alan ve belediye personelinde yer aldığı filmde, kadına yönelik şiddete dikkat çekildi.

Kısa filmde” Kadın, erkeğin kaburgasından yaratıldı. Ayaklarından yaratılmadı, ezilir diye. Başından da yaratılmadı, üstün olmasın diye. Ama göğsünden yaratıldı, eşit olsun diye. Kolun biraz altından yaratıldı, korunsun diye. Kalp hizasından yaratıldı, sevilsin diye…" ifadelerine yer verildi.

Film, belediyenin sosyal medya hesaplarından yayımlandı.

KADINA ŞİDDETE KARŞIYIZ

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, "Kısa film bir başka şiddetin uygulandığı doğamızda, yani orman yangının çıktığı alanda çekildi. Bu kısa filmde “Kadına Yönelik Şiddete Karşı” farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek amaçlandı. Bu nedenle duyarlılık gösteren değerli tiyatrocularımıza ve personellerimize çok teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın şiddet görmediği daha güzel bir dünya, çocuklarımızın daha güzel yaşayabileceği bir gelecek istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim