Sıcak ve kurak bir yazın ardından sonbaharın ilk ayının ikinci haftasına girerken özlemle beklenen yağışların yarattığı düşünülen su birikintisinin, acı ama gerçek kentte binlerce insanın ve aracın günlük olarak kullandığı yer, lağım suyu ile kaplandığına tanıklık edildi. Herkesin yağmurdan kaynaklandığını sandığı su birikintisinin rögardan taşmış olduğunun gözlemlenmesi ise gelinen 2021 yılında İskenderun’a yakışmadığı ifade ediliyor.

HATSU sorumluluğundaki rögar kapaklarından caddeye taşan pis su ve kokusu binlerce vatandaşa ciddi sağlık riski de oluşturuyor. Mete Aslan Bulvarı Emniyet Müdürlüğü kavşağında iki günde bir HATSU sorumluluğundaki rögar kapaklarından taşan lağım suları nedeniyle vatandaşlar kötü kokunun dışında cadde üzerinde biriken su nedeniyle de karşıdan karşıya geçmekte vatandaş büyük sıkıntı yaşıyor.

Saatlerce rögar kapaklarından dışarıya taşan pis suyun birçok alana yayılmasıyla birlikte, kokusu da toplumda ciddi rahatsızlık veriyor. Özellikle vergi dairesi, Liman, Emniyet Müdürlüğü ve otelin bulunduğu bölgede bu görüntünün yaşanması tepkiye neden olurken, HATSU yetkililerin bu konuda ivedi ve kesin çözüm üretmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim